1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Validi Karkia -klubin Jyrki Laiho palkittiin suomalaisen musiikin edistämisestä

Musiikkiklubin isäntä ja levy-yhtiön perustaja sai Pro musiikintekijä -kunniamaininnan.

Suomen musiikintekijät -yhdistyksen mukaan Jyrki Laiho on genrettömästi laadukkaan ja hittilistojen ulkopuolisen musiikin sanansaattaja. Kuva: Kasper Heimolehto / Yle

Validi Karkia -musiikkiklubin isäntä Jyrki Laiho on saanut Pro musiikintekijä -kunniamaininnan. Suomen musiikintekijät -yhdistys jakaa palkinnon vuosittain henkilölle, joka on edistänyt suomalaisen kevyen musiikin asemaa.

Laihon lisäksi kunniamaininnan sai vienninedistämisorganisaatio Music Finlandin toiminnanjohtaja Kaisa Rönkkö.

Valintaperusteiden mukaan Jyrki Laihoa pidetään genrettömästi laadukkaan ja hittilistojen ulkopuolisen musiikin sanansaattajana.

– Laiho on tuonut porilaiseen Validi Karkia -klubiin vuodesta 2011 lähtien kansainvälisestikin arvioituna kunnianhimoista ja huipputasoista ohjelmaa niin kotimaasta kuin ulkomailtakin, Suomen musiikintekijöiden tiedotteessa todetaan.

Laiho toimii lisäksi musiikkijulkaisijana levy-yhtiönsä Karkia Mistikan kautta. Julkaisutoiminta on voimakkaasti keskittynyt suomalaiseen underground-musiikkiin ja uuteen jazziin.

Yhdistys toteaa, että Laihon tee-se-itse-mentaliteetti ja ruohonjuuritoiminta rikastavat musiikkikulttuuria ja ylläpitävät sen monimuotoisuutta.

– Suomen kokoisessa maassa elävän musiikin monipuolinen tarjonta painottuu helposti pääkaupunkiseudulle, joten Laihon ennakkoluuloton ja rohkea toiminta on erityisen tervetullutta ja arvostettavaa.

Lue lisää:

Vuoden 2019 Varjo-Yrjö-tunnustuksen sai Jyrki Laiho

Validi Karkia -klubin Jyrki Laiho on Vuoden jazzdiggari

Kuuntele tästä uusimmat Yle uutiset Satakunnasta