1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kokoontumisrajoitukset ja -suositukset tehoavat Etelä-Pohjanmaalla – Nyrkki ei antanut lisäohjeita

Kahden viikon ilmaantuvuusluku on vajaa 53, ja viimeisen viikon ilmaantuvuus on vajaa 21 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

koronavirus
Seinäjoen keskussairaalan ensiapupäivystyksen sisäänkäynnin ohjeistus korona-aikana.
Positiivisten näytteiden osuus on Etelä-Pohjanmaalla viimeisen viikon ajalta 1,1 prosenttia kaikista tutkituista näytteistä.Elina Niemistö / Yle

Aluehallintoviraston kokoontumisrajoitukset ja kiihtymisvaiheen suositukset ovat tehonneet ja hillinneet Etelä-Pohjanmaan koronatilannetta. Koronakoordinaatioryhmä Nyrkki katsoo, että lisäohjeille ei ole tarvetta.

Uusia tartuntoja on tullut kahden viikon aikana reilut sata ja viimeisen viikon aikana 40. Positiivisten näytteiden osuus on viimeisen viikon ajalta 1,1 prosenttia.

Etelä-Pohjanmaalla on voimassa aluehallintoviraston enintään 20 henkilön kokoontumisrajoitus ja Nyrkin tätäkin tiukempi kymmenen henkilön kokoontumissuositus aina jouluviikolle saakka.

Lasten ja nuorten harrastukset voivat jatkua

Etelä-Pohjanmaa on ollut sosiaali- ja terveysministeriön kolmiportaisen luokittelun mukaisesti pandemian kiihtymisvaiheessa 27.11.2020 lähtien. Tartuntojen kokonaismäärä on tällä hetkellä 358.

– Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua ensisijaisesti pienissä ryhmissä ja mahdollisuuksien mukaan ulkotiloissa. Suositus on, että samassa tilassa olisi samanaikaisesti enintään kymmenen huoltajaa tai muuta aikuista, Nyrkki tiedottaa.

Seuraava tilannearvio tehdään Nyrkin kokouksessa 14. joulukuuta.

Lue seuraavaksi