Hyppää sisältöön

Aku Louhimies korvaa Antti J. Jokisen Omerta-elokuvan ohjaajana – elokuvia tulee kahden sijaan vain yksi

Antti J. Jokisen pitkittynyt sairausloma siirtää elokuvan ohjausvastuun pysyvästi Aku Louhimiehelle, tuotantoyhtiö tiedottaa.

Kuvassa ohjaaja Aku Louhimies Tuntematon Sotilas -elokuvan kuvauksissa Suomenlinnassa vuonna 2016. Kuva: Pasi Murto / AOP

Omerta-elokuva on määrä tehdä valmiiksi Aku Louhimiehen ohjauksessa, tiedottaa tuotantoyhtiö Cinematic.

Louhimies korvaa elokuvan ohjauksesta aiemmin vastanneen Antti J. Jokisen, joka on sairastunut ja jäänyt sairauslomalle.

Aiemmin kerrottiin, että Louhimies tuuraa Jokista elokuvan ohjaajana. Nyt Jokisen sairausloman pitkittymisen takia elokuvan ohjausvastuu siirtyy kuitenkin pysyvästi Louhimiehelle.

Toinen muutos elokuvan tuotantoon on, että kahden elokuvan sijaan tehdään vain yksi elokuva.

Tuotantoyhtiö Cinematicin toimitusjohtaja Sara Norbergin mukaan ohjaajan vaihdos on välttämätöntä elokuvan tuotannon jatkuvuuden turvaamiseksi.

– Ohjaajavaihdosta ei tehdä kevyin perustein. Aku Louhimies on juuri oikea valinta uudeksi ohjaajaksi. Olemme iloisia, että hän on suostunut ottamaan pestin vastaan ja hypännyt kesken tuotannon hyvin vaativaan paikkaan, Norberg sanoo tiedotteessa.

Omerta-elokuvan ympärillä on pyörinyt viime viikkoina mediakohu. Näyttelijä Ville Virtanen jäi tuotannosta pois (siirryt toiseen palveluun) ja kritisoi kovin sanoin (siirryt toiseen palveluun) ohjaajaksi valittua Louhimiestä. Näyttelijä Jasper Pääkkönen puolestaan puolusti Louhimiestä (siirryt toiseen palveluun).

Tuotantoyhtiö Cinematicin toimitusjohtaja Sara Norberg pyytää anteeksi työntekijöiltä tuotannon olosuhteita ja kiittää tehdystä työstä. Norbergin mukaan Jokisen sairastuminen on kuormittanut työyhteisöä.

– Pyydämme anteeksi kaikilta, jotka ovat tilanteessa kärsineet. Kenenkään ei tulisi joutua työssään olosuhteisiin, joiden kaltaisia tuotantoon osallistuvat ovat kokeneet. Kiitämme kaikkia työryhmämme jäseniä sitoutumisesta ja kärsivällisyydestä, Norberg sanoo tiedotteessa.

Omerta 6/12 -toimintatrillerin kuvaukset alkoivat lokakuussa. Elokuvaa on kuvattu Virossa ja Suomessa. Kuvaukset jatkuvat helmikuuhun 2021 asti.

Pohjoismaiseksi suurtuotannoksi luonnehdittu elokuva kertoo Euroopan parhaista sotilaista ja poliiseista kootuista Omerta-joukoista. Elokuvassaterroristit iskevät Suomen itsenäisyyspäivän juhliin Presidentinlinnaan.

Elokuva pohjautuu Ilkka Remeksen romaaniin 6/12 (WSOY, 2006).

Pääosassa nähdään Suomen eturivin näyttelijöitä, kuten esimerkiksi Jasper Pääkkönen. Omerta-elokuvasta tehdään myös tv-sarja.

Juttua päivitetty. Jutussa kerrottiin aiemmin julkisuudessa esillä olleita elokuvan näyttelijöitä. Nyt tuotantoyhtiöstä kerrotaan, että näyttelijävalinnat menevät uusiksi ja vain Jasper Pääkkösen nimi on varma. Ilkka Remeksen 6/12 on julkaistu vuonna 2006, ei 1992.

Lue lisää: