1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pihtipudas

Koronavirus sulki Pihtiputaan kunnantalon – työntekijällä tartunta

Pihtiputaan kunnanviraston työntekijällä on maanantaina todettu koronavirustartunta, ja altistuneita on asetettu karanteeniin.

Pihtipudas
Pihtiputaan kunnantalo.
Vierailijoilla ei ole asiaa Pihtiputaan kunnantalolle ennen tammikuun alkua.Simo Pitkänen / Yle

Pihtiputaan kunnanviraston työntekijällä todettiin koronavirustartunta tämän viikon maanantaina, ja kunnantalo pidetään nyt kiinni 4. tammikuuta saakka.

Wiitaunionin johtoryhmä kertoo, että altistuneet on pitkälti selvitetty ja pääosin tavoitettu. Heidät on asetettu karanteeniin, mutta heidän perheenjäsenensä voivat mennä normaalisti töihin ja kouluun.

Pihtiputaan kunnantalon viranhaltijat ja työntekijät ovat pääsääntöisesti etätöissä, ja heihin saa yhteyttä puhelimitse ja sähköpostitse. Kunnantalon neuvonta on suljettu toistaiseksi, mutta puhelinvaihde palvelee normaalisti arkipäivisin.

Kunta järjestää maataloushallinnon, rakennusvalvonnan ja sivistystoimen sekä teknisen toimen hallinnon palvelut etäyhteyksillä, puhelimitse ja sähköpostilla.

Myös Pihtiputaan valtuuston ensi maanantain kokous järjestetään etäyhteydellä. Kokouksen voi katsoa kunnan Youtube-kanavalla jälkikäteen.

Lue seuraavaksi