1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Rovaniemen ylijäämä tänä vuonna arviolta kuusi miljoonaa euroa

Kaupunginhallitus sai kokouksessaan myös tilannekatsauksen Alakorkalon koulun pilaantuneen maan tilanteesta.

Rovaniemi
Liisa Ansala Rovaniemen kaupunginvaltuuston salin lehtereillä
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansalan mukaan tulevien vuosien talousarviot tulevat sisältämään rankkojakin talouden tasapainottamisen toimenpiteitä.Maija-Liisa Juntti / Yle

Rovaniemen kaupunginhallitus kokoontui maanantaina käsittelemään muun muassa kuluvan vuoden taloutta ja kaupungin investointeihin tarvittavaa lainaa.

Valtionosuudet arvioidaan 21 miljoonaa euroa suuremmiksi ja verotulot 8,7 miljoonaa euroa pienemmäksi kuin talousarviossa. Kaupungin tulos on 11 miljoonaa euroa arvioitua parempi. Syynä parempaan tulokseen ovat poikkeuksellisen suuret valtiolta saadut koronatuet. Rovaniemen kaupungin vuoden 2020 ylijäämäksi arvioidaan kuusi miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus hyväksyi tämän vuoden talousarvioon tehtävät muutokset, jotka etenevät valtuuston käsittelyyn.

– Valtion tuki kunnille koronasta ylipääsemiseen on auttanut myös Rovaniemen kaupunkia. Hyvään arvioituun tulokseen ei kuitenkaan voida tuudittautua. Tulevien vuosien talousarviot tulevat sisältämään rankkojakin talouden tasapainottamisen toimenpiteitä, eikä niiltä millään voida välttyä. Mutta olemme onnellisessa asemassa, että tämän vuoden osalta tilanne näyttää nyt hyvältä, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala tiedotteessa.

Hallitus päätti, että kaupunki ottaa 19 miljoonan euron lainan investointien rahoittamiseen. Kiinteäkorkoisen lainan maksuaika on kuusi vuotta.

Kaupunginhallitus sai kokouksessaan myös tilannekatsauksen Alakorkalon koulun pilaantuneen maan tilanteesta. Maa-alueen puhdistus on tarkoitus käynnistää kesällä 2021 ja työn on määrä olla valmis syyskuussa. Maan puhdistaminen edellyttää kivikoulun purkamista. Kaupunki varautuu projektiin ensi vuonna noin kahdella miljoonalla eurolla.

Lue seuraavaksi