1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulun kaupunginteatteri

Oulun teatterin toiminta-avustuksesta leikataan 150 000 euroa ensi vuonna – summa on paljon pienempi kuin kaupunginhallitus esitti

Kaupunginhallituksen esitys oli puolen miljoonan euron säästöihin tähtäävä.

Oulun kaupunginteatteri
Oulun kaupungin teatteri, ulkokuva
Oulun teatterin toiminta-avustusleikkauksesta päätettiin maanantaina Oulun kaupunginvaltuustossa. Asia on herättänyt runsasta keskustelua. Arkistokuva.Marko Väänänen / Yle

Oulun teatterin kaupungin toiminta-avustuksesta leikataan 150 000 euroa vuonna 2021. Oulun kaupunginvaltuusto päätti asiasta äänestyksen jälkeen kokouksessaan maanantaina. Vastaesityksenä oli kaupunginhallituksen kanta, että toiminta-avustusta leikattaisiin puoli miljoonaa euroa tulevana vuonna.

Kaupunginvaltuuston kokouksessa esitettiin myös Oulun teatterin toiminta-avustuksen leikkauksista luopumista, mutta se ei saanut riittävästi tukea.

Oulun teatterin toimintarahan säästöistä on käyty vilkasta keskustelua. Teatterin johdossa leikkausten on arvioitu vaikuttavan talouteen moninkertaisesti, jos sen vuoksi myös valtionavustukset pienenevät.

Säästöjen kannattajat taas ovat muun muassa vedonneet Oulun kaupungin ylipäätään heikkoon taloustilanteeseen.

Oulun teatterin toiminta-avustuksen leikkausta vastaan luovutettiin kaupunginvaltuustolle myös kaksi kansalaisadressia marraskuun loppupuolella.

Oulun teatterin toiminta-avustusta ei saa leikata -adressi keräsi 4 044 nimeä ympäri Suomea. Oulun kaupunginteatterin toimintaedellytysten säilyttämisen puolesta -vetoomukseen taas nimensä laittoi 342 henkilöä.

Lue seuraavaksi