Hyppää sisältöön

Yhdysvaltain media: Biden valitsi kenraalin puolustusministeriksi

Presidentin on määrä julkistaa Lloyd Austinin valinta perjantaina.

Kenraali Lloyd Austinista tulee lehtitietojen mukaan Yhdysvaltain seuraava puolustusministeri. Kuva: Brendan Smialowski / AFP

Yhdysvaltain tuleva presidentti Joe Biden on valinnut eläköityneen kenraalin, Lloyd Austinin maan seuraavaksi puolustusministeriksi, Yhdysvaltain media raportoi.

Austinin valinnasta kertovat nimettömiin lähteisiin vedoten muun muassa CNN, New York Times ja Politico. Biden sanoi maanantaina tehneensä valintansa, ja että se tullaan julkistamaan perjantaina.

Austin on neljän tähden kenraali, joka johti Barack Obaman presidenttikaudella Yhdysvaltain Lähi-idän joukkoja. Myöhemmin hän oli mukana suunnittelemassa Yhdysvaltain sotilaskampanjaa terroristijärjestö Isisin tuhoamiseksi Irakissa ja Syyriassa.

Yhdysvalloissa puolustusministeri kuuluu presidentin johtamaan kansalliseen turvallisuusneuvostoon, joka pitkälti johtaa maan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Vuonna 2016 asevoimista eläköityneen kenraalin valitseminen puolustusministeriksi tuo turvallisuusneuvostoon lisää sotilaallista näkökulmaa.

Mikäli senaatti myöhemmin vahvistaa Bidenin ministerivalinnan, tulee 67-vuotiaasta Austinista Yhdysvaltain ensimmäinen tummaihoinen puolustusministeri.

.
.