1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joulu

Rauma haluaa nostaa profiiliaan joulukaupunkina – Vanha Rauma tarjoaa valmiin idyllin

Kaupungin ensi vuoden budjetissa on varattu 80 000 euroa joulukaupungin markkinointiin.

joulu
Vanhan kivitalon ovi, jonka ympärille on heijastettu valokranssi.
Vanhaa Raumaa.Jere Sanaksenaho / Yle

Rauma haluaa kasvattaa houkuttelevuuttaan joulukaupunkina. Joulukaupungista on Raumalla keskusteltu usean vuoden ajan. Nyt kaupungin wnsi vuoden budjetissa on varattu 80 000 euroa niin sanottua joulurahaa, jolla halutaan nostaa Rauma kansallisesti ja kansainvälisesti tunnetuksi joulukaupungiksi.

Enkelikoristeita ikkunalla.
Jouluikkuna Vanhassa Raumassa.Jere Sanaksenaho / Yle

Vanha Rauma tarjoaa suunnitelmille valmiin jouluidyllin. Viestintäpäällikkö Raija Lehtorinteen mukaan Raumalla on loistavat mahdollisuudet omannäköisen joulukaupungin toteuttamiseen.

– Hyvä perusta on valmiina, sillä jo vuosia Rauman joulukuu on ollut täynnä lukuisia joulutapahtumia, joiden järjestelyissä ovat kaupungin lisäksi mukana hyvin laajat yhteistyöjoukot.

Jouluinen katu Vanhassa Raumassa.
Vanhaa Raumaa.Jere Sanaksenaho / Yle

Yrittäjä Reijo Veneen mukaan Vanhan Rauman kaltaista miljöötä joulukaupungille ei ole missään muualla. Kauppiaat ovat viime vuosina satsanneet voimakkaasti liikkeiden ulkonäköön ja joulukoristeluun.

– Joulukoristelu on vuosi vuodelta hienompaa ja hienompaa. Uskon, että hyvällä markkinoinnilla voimme kasvattaa Rauman houkuttelevuutta myös joulunaikaan.

Lue seuraavaksi