1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kuopiossa on voinut altistua koronavirukselle uimahallissa ja ravintoloissa – uusia koronatartuntoja eri puolilla maakuntaa

Uusia koronatartuntoja on todettu Kuopiossa, Kiuruvedellä, Iisalmessa ja Siilinjärvellä.

koronavirus
Suojavarusteisiin sonnustautunut sairaanhoitaja ottaa näytettä autossa istuvan henkilön nenästä koronatestipisteellä.
Koronavirukselle mahdollisesti altistuneiden kannattaa hakeutua matalalla kynnyksellä testiin, kehottaa Kuopion kaupunki. Arkistokuva. Mika Halme / Yle

Kuopiossa on voinut altistua koronavirukselle 2. joulukuuta Kuntolaakson uimahallissa kello 13–14.30, Ozaki Sushissa kello 15–16 sekä ravintola Bloccossa kello 20–21.

Kuopion kaupungin terveysviranomainen kehottaa näissä paikoissa kyseisinä ajankohtina asioineita seuraamaan oireitaan ja hakeutumaan koronatestiin, mikäli lieviäkin oireita esiintyy.

Kuopion kaupunki tiedottaa kahdesta uudesta koronatartunnasta, jotka on todettu maanantain jälkeen. Toinen niistä liittyy viime viikolla tapahtuneeseen joukkoaltistumiseen. Toisen altistumisketjun selvittäminen on meneillään.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoon on kirjattu kolme uutta koronatartuntaa. Ne on todettu Kiuruvedellä, Iisalmessa ja Siilinjärvellä.

THL:n tietojen mukaan kaksi koronapotilasta on kuollut Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella. Koronaviruksen aiheuttaman taudin seurauksena on kuollut yhteensä 37 potilasta KYSin erityisvastuualueella.

Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualue kattaa Pohjois-Savon lisäksi Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Suomen.

Lue seuraavaksi