Hyppää sisältöön

Sara Hildénin taidemuseon uudisrakennuksen kilpailuun poikkeuksellinen osallistujaryntäys – Finlaysonin alueelle nousevasta museosta 460 ehdotusta

Kilpailuun osattiin odottaa runsasta osanottoa paikan ja taidemuseon maineen takia.

Robert Longon teos Sara Hildénin taidemuseon näyttelyssä Tampereella vuonna 2017. Kuva: Antti Eintola / Yle

Sara Hildénin taidemuseon uudisrakennuksen kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu on päättynyt. Kilpailuun tuli 460 ehdotusta 2. joulukuuta mennessä. Luku voi vielä täsmentyä, sillä hakemusten poikkeuksellisen suuren määrän vuoksi tekninen tarkistus on edelleen meneillään, Tampereen kaupunki kertoo tiedotteessa.

Sara Hildénin taidemuseon uudisrakennus tulee Tampereen keskustaan Finlaysonin alueelle. Se nousee osaksi historiallista ympäristöä ja korttelirakennetta.

Kilpailun järjestävät työeläkeyhtiö Varma, joka omistaa Finlaysonin alueen kiinteistöt, sekä Sara Hildénin Säätiö ja Tampereen kaupunki. Kilpailutulokset julkistetaan ensi keväänä.

Kilpailu herätti laajaa kiinnostusta

Arkkitehtuurikilpailu Tampereen kaupungin historialliseen keskustaan on kansainvälisesti kiinnostava ja haastava suunnittelutehtävä.

Tampereen kaupungin mukaan se herätti heti kiinnostusta alan ammattikunnassa ja kilpailuun odotettiinkin runsasta osanottoa sekä korkeatasoisia ehdotuksia.

– Kilpailusta uutisoitiin laajasti, aina ulkomaisia arkkitehtuurin alan laatulehtiä myöten. Paikka on ainutlaatuinen historiallinen tehdasmiljöö, mikä tietysti herättää kiinnostusta, kilpailun tuomariston puheenjohtaja apulaispormestari Jaakko Stenhäll sanoo tiedotteessa.

Arkkitehtuurikilpailu järjestetään yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton kanssa ja liiton kilpailusääntöjen mukaisesti. Asemakaavan muutos on aloitettu, ja työ jatkuu kilpailun tulosten pohjalta.

Lue myös:

Millainen on uusi Sara Hildénin taidemuseo? Kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu alkaa

Sara Hildénin taidemuseon siirto Särkänniemestä Tampereen keskustaan on varmistumassa

Sara Hildénin taidemuseon siirtoaikeet tulivat Särkänniemen toimitusjohtajalle yllätyksenä – "Olen suruissani, jos museo lähtee"

Yllätyskäänne: Sara Hildénin taidemuseo saattaa siirtyä Särkänniemestä Tampereen keskustaan