Pohjois-Satakunnassa kolme uutta koronatartuntaa – kokonaisuudessaan tilanne on silti rauhoittumassa

Vaikka tilanne on viime päivinä tasaantunut, Pohjois-Satakunta on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa.

Pohjois-Satakunnassa on paljastunut kolme uutta koronatartuntaa jo sairastuneiden lähipiiristä. Kuvituskuva. Kuva: Jarmo Nuotio / Yle

Pohjois-Satakunnassa on paljastunut tänään tiistaina kolme uutta koronatartuntaa.

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä PoSan ylilääkäri Margit Seppälä sanoo koronatilanteen kuitenkin tasaantuneen marraskuun lopun tartuntaryöpsähdyksen jälkeen. Tuolloin Pohjois-Satakunta siirtyi koronan leviämisvaiheeseen.

– Tilanne on rauhoittunut ja tasaantunut. Viime päivinä on tullut esiin enää muutamia tartuntatapauksia.

Ylilääkäri Seppälä ei pidä huolestuttavana tiistain uusia tartuntoja.

– Ne ovat sellaisia, että sairastuminen on tullut lähipiiristä, jossa on jo ollut positiivinen henkilö. Sairastuneet ovat olleet karanteenissa ja sairastuneet sen aikana.

Marraskuusta lähtien PoSan alueella on todettu 84 koronatartuntaa ja altistuneita on miltei 490. Keväällä ja kesällä alueella todettiin vain muutamia tartuntoja.

Ylilääkäri Seppälä kiittelee Pohjois-Satakunnassa käyntiin saatua nopeaa tartunnanjäljitystä ja tartuntaketjujen katkaisua.

– Alueen kunnat ottivat rohkeasti ohjat käsiinsä toissa viikolla ja sulkivat julkiset tilat. Ihmiset ovat pysyneet kotona ja noudattaneet hygieniaohjeita.

Koko Satakunnassa on todettu terveyden ja hyvinvointilaitos THL:n tartuntatautirekisterin mukaan tällä hetkellä yhteensä 304 koronavirustartuntaa.

Satakunnan tuoreimmat koronauutiset löydät täältä.

Lue lisää: