1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pöllölinnut

Huuhkaja sotkeutui jalkapalloverkkoon Porissa – maajoukkue kuittaili Twitterissä

Huuhkaja selviytyi koettelemuksesta säikähdyksellä.

pöllölinnut
Huuhkaja makaa pöydällä.
Huuhkaja Porin paloasemalla.Satakunnan pelastuslaitos

Satakunnan pelastuslaitos pelasti tiistaina jalkapalloverkkoon sotkeutuneen huuhkajan Porissa. Lintu jäi omakotitalon pihassa olleen maalin verkkoon Metsäkulmassa.

Pelastuslaitos avusti huuhkajan irti verkosta ja vei sen paloasemalle, mistä satakuntalainen lintuharrastaja haki sen toipumaan. Päällisin puolin huuhkaja tuntui selviytyneen koettelemuksesta pelkällä säikähdyksellä.

(siirryt toiseen palveluun)Nyt muutama päivä lepäillen lämpimässä ja hiiriä nautiskellen, toteaa päivystävä palomestari Tomi Anttila.

Porilaisen lintuharrastaja Ari Rantamäen mukaan kyse on kesällä syntyneestä, nyt täysikasvuisesta yksilöstä. Lintu on ilmeisesti joutunut verkkoon saalistustilanteessa.

– Huuhkajan pitäisi nähdä valkoinen maaliverkko, mutta se on lentänyt sitä päin todennäköisesti kokemattomuuttaan saalistaessaan pientä nisäkästä.

Jalkapallon maajoukkuekin noteerasi

Sosiaalisessa mediassa huuhkajan sotkeutuminen verkkoon kirvoitti jo arveluja, oliko se kannanotto jalkapallon MM-karsintalohkon arvontaan ja Suomen arpaonneen.

Satakunnan pelastuslaitoksen twiitti huuhkajan pelastusoperaatiosta kiinnitti myös Suomen jalkapallomaajoukkueen huomion.

– Jaahas, MM-karsintojen otteluohjelma julkaistiin. Jos kaverimme hengailee vielä teillä paloasemalla, niin nyt kannattaa pitää hieman silmällä. Ei välttämättä malta levätä lämpimässä kovin pitkään, kun paluu pelikentille alkaa kiinnostaa, Huuhkajat twiittasi.

– Porin huuhkaja on hyvässä kunnossa, kuten on maajoukkueemmekin, toteaa puolestaan päivystävä palomestari Tomi Anttila.

Lue seuraavaksi