1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kyyjärvi

Kyyjärvellä Betsetin raudoittamossa koronatartuntarypäs – raudoittamo toistaiseksi suljettu

Betsetin toimitusjohtajan mukaan tilanne on hallinnassa.

Kyyjärvi
Betsetin tehdas Kyyjärvellä.
Betsetin tehdas Kyyjärvellä. Arkistokuva. Niko Mannonen / Yle

Kyyjärvellä Betset Oy:n betonitehtaan raudoittamo on suljettu koronavirustartuntojen takia, kertoo Betsetin toimitusjohtaja Mika Löytönen.

Löytösen mukaan ensimmäiset koronatartunnat todettiin tehdasyksikössä viime viikolla, ja nyt tartuntoja on todettu jo useita kolmentoista hengen raudoittamossa.

– Tilanne on tällä hetkellä hyvin hallinnassa. Raudoittamo on pienempi tehdas. Päätehtaan kaikki linjat on myös pyritty rakentamaan erillisiksi kupliksi ja siten lopettamaan ylimääräiset kontaktit. Kyyjärven tehtaan ruokala on suljettu myös omalta henkilökunnalta, kertoo Löytönen.

Lisäksi tehtaalla vierailut on toistaiseksi kielletty sekä ulkopuolisilta että yhtiön omalta väeltä.

– Meillä on yhdeksän tehdasta Suomessa ja vierailut näille on nyt kielletty. Tilanne on otettava vakavasti ja siihen on syytä suhtautua niin, että tauti saadaan mahdollisimman hyvin kontrolliin mahdollisimman pikaisesti, sanoo Löytönen.

Betset työllistää Kyyjärvellä 150 henkilöä ja yhteensä Suomessa 630 henkilöä.

Kyyjärven kunta on antanut koronasuosituksia

Kyyjärven kunta kertoo tiedotteessaan, että paikkakunnalla on todettu tähän (siirryt toiseen palveluun) (kyyjarvi.fi) mennessä viisi koronatartuntaa ja lisäksi kuusi tartuntaa on henkilöillä, jotka asuvat väliaikaisesti Kyyjärvellä.

Kunnanjohtaja Tiina Pelkonen ennakoi koronatapausten määrän kasvavan erityisesti mikäli altistuneilla ja karanteenissa olevilla todetaan tartuntoja.

Koronatilanteen vuoksi Kyyjärven kunta suosittelee, ettei yli 10 hengen yksityisiä eikä julkisia kokoontumisia järjestetä.

Kunta suosittelee myös maskin käyttöä yli 15-vuotiaille. Maskeja tulisi käyttää julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää esimerkiksi kaupoissa, kirjastossa ja esimerkiksi silloin, kun viedään ja haetaan lapsia päivähoidosta.

Klo 13.40 lisätty tiedot Kyyjärven kunnan koronatilanteesta.

Lue seuraavaksi