1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Työntekijän oikeudet

Esimiehelle ehdollista vankeutta kahden nuoren työntekijän seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Tuomitut teot tapahtuivat yrityksen tiloissa Pirkanmaalla.

Työntekijän oikeudet
Tampereen oikeustalo
Antti Eintola / Yle

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut pirkanmaalaisen yrityksen toimialajohtajan ehdolliseen vankeuteen ja oheissakkoon kahden nuoren työntekijän seksuaalisesta hyväksikäytöstä, työturvallisuusrikoksesta ja työsyrjinnästä. Toimialajohtaja tuomittiin 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä 120 oheispäiväsakkoon, yhteensä 720 euron sakkorangaistukseen.

Lisäksi toimialajohtaja velvoitettiin maksamaan työntekijöille 1 000 euroa kärsimyksestä, 3 620 euroa tasa-arvolain mukaista hyvitystä sekä työntekijöiden oikeudenkäyntikuluja 1 650 euroa ja 2 148 euroa. Työnantajayhtiölle vaadittu yhteisösakkovaatimus hylättiin.

Esimiesasemassa oleva johtaja oli tehdyt sopimukset yrityksen kuvaston kuvaamisesta kesätyöntekijän ja toisen nuoren kanssa. Kuvausten yhteydessä toimialajohtaja oikeuden mukaan esimerkiksi tarjosi alaikäisille nuorille alkoholijuomia, kosketteli heitä sopimattomalla tavalla, kertoi heille laajasti omasta seksielämästään, vaati heitä kertomaan omista seksikokemuksistaan ja tekemään seksuaalissävytteisiä tekoja. Työntekijät irtisanoutuivat työstään tapahtumien takia.

Työsuojeluviranomainen haluaa painottaa tapauksen jälkeen, että työsuhde ei velvoita ketään sietämään seksuaalista häirintää tai ahdistelua.

Tuomiosta voi valittaa hovioikeuteen.

Lue seuraavaksi