Hyppää sisältöön

Entinen työministeri Jari Lindström sai töitä – ryhtyy auttamaan kuntia työllisyyskokeiluissa

Työ kestää vuoden 2023 syyskuulle asti.

Jari Lindström aloittaa tammikuussa projektikoordinaattorina työllisyyden kuntakokeiluissa. Arkistokuva. Kuva: Juha Kivioja / YLE

Entinen kansanedustaja ja työministeri, kouvolalainen Jari Lindström on valittu projektikoordinaattoriksi Kuntaliiton sekä työ- ja elinkeinoministeriön työllisyyden kuntakokeiluihin.

Kuntaliitto kertoo asiasta tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Tehtävä alkaa 11. tammikuuta 2021 ja päättyy syyskuun lopussa vuonna 2023.

Kuntaliiton mukaan projektikoordinaattorin tehtävänä on tukea työllisyyden kuntakokeilujen alueellisia toimijoita esimerkiksi keskinäisessä verkostoitumisessa ja kokeilujen vertaisoppimisessa. Projektikoordinaattori tekee tiivistä yhteistyötä kuntakokeiluissa mukana olevien alueiden kanssa.

Jari Lindström pääsi eduskuntaan vuonna 2011. Vuonna 2014 hänet valittiin perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi, ja seuraavana vuonna 2015 Lindströmistä tuli oikeus- ja työministeri.

Maaliskuussa 2017 Lindström jäi uupumuksen takia sairauslomalle ja luopui oikeusministerin salkusta. Myöhemmin samana vuonna perussuomalaisten ryhmä hajosi, ja uusi ryhmä jatkoi Sininen Tulevaisuus -puolueena.

Seuraavissa vaaleissa vuonna 2019 uusi puolue jäi ilman edustajia. Myöskään Lindström ei enää päässyt eduskuntaan sinisten riveistä.

Lindström julkaisi viime toukokuussa poliitikkovuosistaan muistelmateoksen.

Jari Lindströmin uudesta työstä kertoi aiemmin muun muassa Kouvolan Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lue lisää: Jari Lindströmin muistelmat kertovat perussuomalaisten keskinäisistä kahinoista, "omaan pesään kusemisesta" ja ex-ministerin tiestä kortistoon

Ministerinpesti oli yksinäinen, ja eniten Jari Lindström katuu aktiivimallia – "Avustajani itki, kun näki hallitusohjelman"

Ylen dokumentti entisestä työministeristä Jari Lindströmistä: Unelma työstä