Hyppää sisältöön
Suomalainen bloggaaja Jalmafi.Suomalainen bloggaaja Jalmafi.Suomalainen bloggaaja Jalmafi.Suomalainen bloggaaja Jalmafi.Suomalainen bloggaaja Jalmafi.Suomalainen bloggaaja Jalmafi.Suomalainen bloggaaja Jalmafi.Suomalainen bloggaaja Jalmafi.Suomalainen bloggaaja Jalmafi.Suomalainen bloggaaja Jalmafi.Suomalainen bloggaaja Jalmafi.Suomalainen bloggaaja Jalmafi.Suomalainen bloggaaja Jalmafi.Suomalainen bloggaaja Jalmafi.Suomalainen bloggaaja Jalmafi.Suomalainen bloggaaja Jalmafi.

Tubettajan tulevaisuus

Miltä näyttää vaikuttajan työ vuonna 2030?

Neljän vuoden aikana tubettaja Jalmari Karvinen eli Jalmafi on löytänyt itselleen toimivan rutiinin: on päiviä joina hän suunnittelee videoita ja päiviä joina hän kuvaa.

Tällä kertaa suunnittelussa oli virtuaalisesti järjestettävä kurssi. Osallistujille Karvinen jakaa ajatuksiaan siitä, kuinka pienten muutosten avulla voidaan saavuttaa suuria tavoitteita.

Mutta mitä jos kurkistaisimme kristallipallolla vuoteen 2030 ja katsoisimme Karvisen työpäivää silloin?

Tulevaisuudessa tulen tekemään paljon tarinankerrontaa, ja teknologia tulee olemaan suuri osa sitä. Pystyisinkö tuoda katsojani virtuaalitodellisuuden kautta ihan eri tavalla mukaan päivääni kuin tähän mennessä?

Tubettaja Jalmari Karvinen eli Jalmafi

Karvinen on asian ytimessä: Työterveyslaitoksen toteuttaman TYÖ2030-ohjelman tavoitteena on muun muassa vauhdittaa uuden teknologian hyödyntämistä työn teossa. Nuoret on haastettu kampanjaan mukaan, sillä työelämän murros vaikuttaa eniten heihin.

Nuorten tulevaisuuden haaste on ennen kaikkea se, että heillä ei ole varmuutta millaiseen työelämään he päätyvät. Sen vuoksi joustavuus ja uuden oppimisen tarve on todella suuri.

Antti Koivula, pääjohtaja, Työterveyslaitos

Tubettajan työssä jatkuva itsensä kehittäminen on elinehto, sillä sosiaalisessa mediassa trendit tulevat ja menevät.

Pyrin jakamaan oppimistani niin, että teen aina myös sellaisia asioita, jotka todennäköisesti tulevat pysymään tässä maailmassa – niin kuin tarinankerronta.

Tubettaja Jalmari Karvinen eli Jalmafi

Vaikka 24-vuotiaalla Karvisella on monta rautaa tulessa, hän liputtaa tasapainon puolesta.

Aikaa on jäätävä myös rentoutumiselle.

Tubettaja Jalmari Karvinen eli Jalmafi

Karvinen aloitti tubettamisen vuonna 2016. Nyt hänen Jalmafi-kanavallaan on liki 30 000 seuraajaa. Videoissaan Karvinen kuvaa omaa elämäänsä, tarttuu haasteisiin ja antaa katsojilleen vinkkejä.

Mutta onko olemassa riski, että 10 vuoden kuluttua tubettajat eivät kiinnosta ketään?

Ehdottomasti. Uskon, että sitä mitä teen 10 vuoden kuluttua ei ole vielä olemassa!

Tubettaja Jalmari Karvinen eli Jalmafi

Aavistuksia ja toiveita hänellä kyllä on.

Voisiko uudenlaisten teknologioiden avulla katsojille tarjota pelkän visuaalisen kokemuksen sijaan täysvaltaisen elämyksen, jossa he pääsisivät Karvisen kanssa mukaan videon muuhunkin aistimaailmaan?

Tulevaisuuden työstä puhuttaessa Karvinen nostaa esiin itse tärkeimpänä pitämänsä asian: osaamisen. Karvisen mielestä oman identiteetin tulisi rakentua taitojen, ei työnkuvan kautta.

Olen oppinut tubettamisen avulla todella paljon asioita. Vaikka YouTubea ei 10 vuoden päästä olisi, pystyn soveltamaan taitojani johonkin muuhun ammattiin.

Tubettaja Jalmari Karvinen eli Jalmafi

Jalmari Karvista vaikuttajan työn mahdollisuudet innostavat, siitäkin huolimatta että tulevaisuuden näkymät ovat vielä sumeat – tai kenties juuri siksi.

Tykkään maalata tulevaisuutta isolla pensselillä. Kun mahdollisuus kokeilla jotakin uutta tulee vastaan, aion tarttua siihen.

Tubettaja Jalmari Karvinen eli Jalmafi

Tekijät

TekstiTiina Karppi
KuvatJorge Gonzalez