Hyppää sisältöön

Oulun yhdyskuntalautakunta päätti rakennusten purkamisesta – vuosia tuhopolton jäljiltä seisseen Limmin talon kohtalo sai sinetin

Limmin talon ja tontin kohtaloa on ratkottu pitkään.

Oulun yhdyskuntalautakunta päätti Limmin talon purkamisesta. Arkistokuva. Kuva: Sipe Myllyniemi / Yle

Oulun Hollihaan alueella Rommakkokadun päässä sijaitseva Limmin talo on päätetty purkaa. Oulun yhdyskuntalautakunta käsitteli asiaa eilisessä kokouksessaan.

Talon ja tontin kohtaloa on ratkottu pitkään. Talo puretaan ja alue siistitään ensi vuoden aikana.

Alue on ollut tyhjillään jo vuosikausia. Vuoteen 2012 saakka talossa oli asukkaita, mutta sen jälkeen se on ollut tyhjillään.

Pohjois-Pohjanmaan museo antoi ennen vuosituhannen vaihdetta selvityksen, jonka mukaan talo ja sen pihapiiri ovat suojelun arvoisia, sillä ne edustavat myöhäistä puu-uusrenessanssia. Talo ja sen piharakennus tuhopoltettiin muutama vuosi sitten, eikä suojelua ehditty viedä loppuun. Paikka on viime vuosina ollut myös aktiivisen ilkivallan kohteena.

Limmin talon vieressä on asutusta, minkä vuoksi palaneen talon rauniot ja tontti siivotaan ja saatetaan turvalliseksi. Asuinkäyttöön tontti ei nykyisten säädösten vuoksi enää kelpaa, sillä aivan vieressä on tehdas.

Limminrannalla on vaiherikas historia.

Lisäksi yhdyskuntalautakunta päätti tiistaina muiden kohteiden purkamisesta. Limmin talon lisäksi purkuun menevät Peuhun maja Peuhuntiellä, Lumikonkuja 6, Tukkasotkantie 86, Kauppiaantie 16 ja Vesalanmäen varastorakennus Tuoreenmaanahontiellä.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.