1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. terveydenhuoltojärjestelmä

Siun sote ei houkuttele hoitajia lisätöihin muhkeilla kertakorvauksilla – "Henkilöstön mielestä aika pieniä eleitä"

Pohjois-Karjalan sote-kuntayhtymä varautuu koronatilanteen pahenemiseen. Hoitohenkilöstölle tarjotaan pieniä rahaporkkanoita.

Siun sote tarjoaa koronatilanteen vuoksi hoitajille varallaolosta ja hälytyksistä lisäkorvauksia, joiden suuruudesta ollaan montaa mieltä. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Terveyspalveluista Pohjois-Karjalassa vastaava Siun sote -kuntayhtymä varmistelee eri keinoin, että hoitohenkilöstöä riittää, mikäli koronatilanne maakunnassa pahenee kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen.

Siun sote selvittää parhaillaan, löytyykö hoitajia vapaaehtoiseen varallaoloon, josta maksetaan kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen mukainen korvaus.

Lisäksi on neuvoteltu kuntayhtymän maksamasta hälytyskorvauksesta. Jos ammattijärjestöt hyväksyvät esityksen, hälytyskorvaus nousee 50 eurosta 60 euroon tammikuussa.

Siun soten henkilöstöjohtaja Johanna Bjerregård Madsen myöntää, että hoitohenkilöstö pitää korotuksia riittämättöminä.

– Kyllä nämä on henkilöstön mielestä aika pieniä eleitä ja pieniä korotuksia. Tiedän, että toivottaisiin selkeästi suurempaa euromääräistä korotusta tai kertakorvausta, mutta sellaisia meillä ei nyt valitettavasti ole työn alla, henkilöstöjohtaja toteaa.

Hän arvelee, että suurempia kertakorvauksia maksavissa sairaanhoitopiireissä henkilöstötilanne on Pohjois-Karjalaa kehnompi.

Esimerkiksi Kuopion yliopistollinen sairaala maksaa ylimääräisen 400 euron kertakorvauksen hoitajille, jotka lähtevät töihin hoitamaan koronapotilaita kesken joululoman. Loman keskeyttäminen on vapaaehtoista.

Valmiuslaki on työnantajan viimeinen keino

Vaikka Siun soten hoitajatilanne on kohtuullisen hyvä verrattuna esimerkiksi Etelä-Suomeen, uhkana on koko ajan koronatilanteen nopea huononeminen.

– Jos potilasmäärät lähtevät rajuun kasvuun sairaalahoidossa tai jos asukkaita sairastuu ikäihmisten hoivayksiköissä, siirrymme nopeasti kriittiselle tasolle. Se tarkoittaa merkittäviä vaateita lisähenkilöstöstä, henkilöstöjohtaja Bjerregård Madsen toteaa.

Tuolloin kuntayhtymä todennäköisesti sulkisi sellaisia toimintoja ja osastoja, joilta voitaisiin siirtäisi henkilöstöä ratkaiseviin paikkoihin.

Hoitajat pelkäävät, että keväällä voimassa ollut valmiuslaki otetaan uudelleen käyttöön. Se antaisi työnantajalle oikeuden määrätä työhön.

– Se on viimeinen keino. Hoitohenkilöstö ei sitä tietenkään tällä hetkellä toivo. Itsekin toivon, että näillä muilla järjestelyillä pääsisimme joulun yli, Siun soten henkilöstöjohtaja sanoo.

Joulun ajan tilannetta kuntayhtymässä helpotetaan myös sillä, että vuosilomia ei arkipyhille myönnetä.

Sijaisten löytäminen on heikentynyt Joensuunkin alueella

Toistaiseksi sairaalahoidon tarve toisen aallon koronapotilailla on Pohjois-Karjalassa pysynyt vähäisenä eikä tehohoitoa ole tarvittu. Tilanne voi kuitenkin muuttua nopeasti.

– Tämä on selviytymistä, henkilöstöä ei ole äärimmäisen hyvin. Poissaoloja on jonkun verran ja noin puoleen niistä saadaan sijainen varahenkilöstöstä tai tilapäistyövoimalla. Sijaisten saatavuus on vähän heikentynyt, kertoo Siun soten henkilöstöjohtaja Johanna Bjerregård Madsen.

Tärkeä mittari alueen koronatilanteessa on sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä. Erityisesti teho-osaston täyttyminen ennakoi henkilöstötarpeen kasvua.

– Jokainen päivä, kun on päästy niin, että sairaalassa on yksittäisiä koronapotilaita tai ei yhtään, on aina hyvä tilanne maakunnan kannalta, henkilöstöjohtaja tuumaa.

Hän ei pidä hoitajien vaihtuvuutta Pohjois-Karjalassa kasvavana ongelmana. Irtisanoutumisprosentti oli syksyllä alle kolme, mikä on kolme kertaa pienempi kuin Helsingissä.

Pääkaupunkiseutuun verrattuna Siun sotessa on saatu pidettyä myös lomat pääsääntöisesti ajallaan, mikä auttaa työssä jaksamista.