Hyppää sisältöön

Sisäinen tarkastus paljasti puutteita rakennusteknisten töiden hankinnoissa Salossa

Havaitut puutteet toimintatavoissa eivät johda työsuhteiden päättämisiin.

Salon kaupungintalon valtuustosali pysyy edelleen tyhjänä. Valtuutetut osallistuvat kokoukseen sähköisesti. Arkistokuva. Kuva: Paula Collin / Yle

Salon kaupungin sisäinen tarkastus on löytänyt puutteita vuosien 2017 ja 2020 välisenä aikana tehdyistä rakennustöiden hankinnosta, kertoo Salon kaupunki tiedotteessaan.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto teki asiasta viime toukokuussa selvityspyynnön.

Selvityksen mukaan rakennusteknisten töiden hankinnoissa ei ole kaikilta osin noudatettu kaupungin ohjeita hankintamenettelyyn, dokumentointiin ja yhteisiin käytäntöihin liittyen.

Puutteita havaittiin vuosille 2017 ja 2018 kilpailutetun puitejärjestelyn toteutuksessa sekä muiden hankkeiden kilpailutuksissa.

Viimeisen kahden vuoden aikana hankintoja on tehty myös ilman dokumentointia.

Salon kaupungin mukaan selvityksen yhteydessä ei ole tullut esiin, että kukaan henkilöstöstä olisi saanut hankintapäätöksiin liittyen mitään taloudellista etua tai hyötyä.

Selvitys ei kaupungin mukaan johda palvelussuhteiden päättämisiin.

– Kaupunki on tehnyt asiassa tarvittavat työnjohdolliset toimenpiteet. Selvityksessä esille tulleet puutteet on tunnistettu ja ne tulevat johtamaan tarkennuksiin kaupungin ohjeistuksissa ja prosesseissa, kommentoi vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen valmistunutta selvitystä.

.
.