1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikuntatilat

Vaasa rajasi liikuntatilojensa henkilömäärän kymmeneen

Kaupungin rajoitus on voimassa vuoden loppuun saakka.

liikuntatilat
Nuoria pelaamassa koripalloa liikuntasalissa.
Rajoitus koskee muun muassa koulujen liikuntasalien iltakäyttöä. Kuvituskuva.Janne Lindroos / Yle

Vaasan kaupunki on tehnyt tiukan linjauksen hallinnoimiensa liikuntatilojen väkimäärästä. Keskiviikosta 9.12.2020 alkaen liikuntahalleissa ja -saleissa saa olla yhtä aikaa enintään kymmenen henkilöä yhdessä tilassa.

Määräys perustuu Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän tiistaiseen vahvaan suositukseen, joka rajasi yksityistilaisuuksien väkimäärän kymmeneen henkilöön. Seurojen liikunta- ja urheiluharrastukset luetaan yksityistilaisuuksiksi, koska niihin ei ole vapaata pääsyä, eikä niissä ole yleisöä.

Kaupungin rajoitus koskee vuoden loppuun saakka urheilukeskusta, urheiluhallia, Silverian liikuntatiloja, Teeriniemen väestönsuojaa ja koulujen liikuntasalien iltakäyttöä.

Ryhmät eivät saa kohdata

Vaasan kaupunki tiedottaa nettisivuillaan, että jos esimerkiksi liikuntasali jaetaan väliseinällä kahteen osaan, voi kummassakin osassa harjoitella enintään kymmenen henkilöä. Ryhmät eivät saa kuitenkaan kohdata missään vaiheessa, ei saapuessa eikä salista lähtiessä. Ryhmät eivät saa myöskään oleskella yhtä aikaa pukutiloissa.

– Näillä toimenpiteillä pyrimme pitämään sisäliikuntatilat auki mahdollisimman pitkään. Toivon todella, että rajoitukset ja ohjeet otetaan vakavasti ja niitä noudatetaan tunnollisesti, sanoo liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen kaupungin nettisivuilla.

Vaasan kaupungin liikuntatiloissa on myös vahva suositus käyttää kasvomaskia tiloihin tullessa ja sieltä poistuttaessa sekä pukutiloissa. Urheiltaessa maskia ei tarvitse käyttää.

Kaupungin liikuntatilat olivat lokakuussa kokonaan suljettuna Vaasan vaikea kotonatilanteen vuoksi. Ne avattiin uudelleen marraskuun alussa.

Lue seuraavaksi