Hyppää sisältöön

Tältä näyttää Starship-raketin epäonnen lento – SpaceX-yhtiön prototyyppi-raketti räjähti laskeutumisyrityksen aikana

Testilento oli tarkoitus suorittaa jo tiistaina, mutta silloin raketti ei kuitenkaan noussut ilmaan teknisen vian takia.

SpaceX-yhtiön raketti räjähti laskeutumisyrityksen aikana
SpaceX-yhtiön raketti räjähti laskeutumisyrityksen aikana

Yhdysvaltalaisen SpaceX-yrityksen Starship-raketin prototyyppi on räjähtänyt kesken testilennon. Yhtiön Boca Chicassa, Texasissa sijaitsevasta laukaisukeskuksesta paikallista aikaa keskiviikkona laukaistu raketti räjähti laskeutumisyrityksen aikana.

Räjähdyksen aikaan testilento oli kestänyt noin 6,5 minuuttia.

Ensimmäisen testilennon aikana prototyypin tarkoituksena oli käydä noin 12 kilometrin korkeudessa ja laskeutua hallitusti takaisin.

Testilennot oli tarkoitus aloittaa jo tiistaina, mutta silloin raketti ei kuitenkaan noussut ilmaan. Laukaisuyritys keskeytyi, kun rakettia valvonut tietokone havaitsi rakettimoottorissa virhetilan lähtölaskennan viimesekunneilla.

SpaceX-yrityksen perustaja Elon Musk kommentoi viime viikolla, että "monien asioiden on mentävä oikein", jotta prototyyppi laskeutuu ehjänä.

Starship-rakettia on tarkoitus käyttää ihmisten kuljettamiseen Kuuhun ja Marsiin. Aluksen kyydissä voisi suunnitelmien mukaan lentää jopa sata ihmistä.

Marraskuussa SpaceX kuljetti ensimmäisenä kaupallisena toimijana miehistönkuljetusaluksellaan neljä astronauttia Kansainväliselle avaruusasemalle ISS:lle.

Aiheesta lisää:

telakoitunut Spacex
SpaceX telakoituu ISS avaruusaseman kanssa.
.
.