1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. varmistetut koronavirustartunnat

Korona leviää Pieksämäen Valona-palvelutalossa – Jo 16 asukasta ja yli puolet henkilökunnasta sairastunut

Talossa on 65 tehostetun palveluasumisen hoitopaikkaa ja henkilökuntaa reilut 40.

Palvelujohtajan mukaan tartunnan saaneet asukkaat voivat tilanteeseen nähden hyvin. Kuvituskuva. Kuva: Eleni Paspatis / Yle

Pieksämäellä Valona-asumispalveluyksikön asukaissa ja henkilökunnassa on todettu lisää koronatartuntoja. Tähän mennessä 16 asukkaalla ja 23 hoitajalla on todettu koronatartunta.

Viimeisimmät tiedot kuuden asukkaan ja kuuden työntekijän tartunnasta saatiin keskiviikkona.

Virukselle altistuneet on mahdollisuuksien mukaan kartoitettu ja heidät on ohjattu karanteeniin. Tiedossa olevat tartunnan saaneet asukkaat on niin ikään eristetty. Valonan palvelujohtajan Susanna Pirttiahon mukaan tartunnan saaneet ovat tällä hetkellä tilanteeseen nähden hyvävointisia.

Poikkeuksellisen tilanteen takia Pieksämäen on perustanut Valonan yhteen kerrokseen kaupungin kotisairaalan avulla 15-paikkaisen yksikön varmistamaan sairastuneiden hyvän hoidon. Vastaavasti kaupunki joutuu supistamaan muita terveyspalveluitaan.

Palvelutalon henkilökunnan ensimmäinen tartunta todettiin viikko sitten torstaina. Talossa on kaikkiaan 65 tehostetun palveluasumisen hoitopaikkaa ja henkilökuntaa reilut 40. Tilanteen takia Valonan vanhuspalveluyksikössä ei saa vierailla kuin pakottavissa tilanteissa.