Hyppää sisältöön

Pakettivirta yllätti Postin Kokkolassa, vaikka kasvua osattiinkin odottaa: "Kyllä nyt rikotaan ihan selvästi ennätyksiä"

Työntekijöiden lisääminen ei enää auta, sillä tavaraa ei mahdu hyllyille määräänsä enempää.

Black Friday käynnisti pakettiliikenteen huippusesongin. Arkistokuva. Kuva: Marja Väänänen / Yle

Postin käsittelemien pakettien määrä on joulun alla nelinkertaistunut Kokkolassa. Syyksi arvioidaan sitä, että koronatilanne on vienyt yhä enemmän lahjaostoksia verkkoon.

K-Supermarketin asiakaspisteellä Kokkolassa käsitellään tavallisesti noin 300 pakettia päivässä, nyt jopa 1200 pakettia päivässä.

– Kyllähän nyt rikotaan ihan selvästi ennätyksiä, sanoo kauppias Rami Appelgren.

Pakettivirran kasvu osattiin ennustaa, mutta silti sen suuruus yllätti. Appelgren uskoo, että tilanne on sama koko maassa.

Koko maassa jo joulukuun ensimmäisellä viikolla kuluttajien välisten pakettien määrä kasvoi jopa 70 prosenttia alkuvuoteen verrattuna, sanoo kuluttajapaketeista vastaava Olli Helenius Postista.

Kokkolassa K-Supermarketissa Postin puolelle on jouduttu lisäämään väkeä. Kuukauden mittainen sesonki työllistää kolme henkeä tavallista enemmän.

Vaikka ruuhka vielä pahenisi, nykyistä enempää työntekijöitä ei postin puolelle voi lisätä, sillä pullonkaula on muualla:

– Hyllyt ovat täynnä tavaraa, eikä enempää voida tehdä.

Toiveena onkin, että paketit haetaan mahdollisimman nopeasti.