1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hiihto

Hiihtokausi alkaa pääkaupunkiseudulla lauantaina – ennakkoon ei ole tiedossa koronarajoituksia

Latupohjien lumetustyöt ovat käynnissä.

hiihto
Hiihtää voi myös etelässä. Oittaa.
Oittaalla on hiihdelty aiempinakin vuosina vähilumisina talvina lumetetuilla laduilla. Kuvituskuva.Markku Rantala / YLE

Pääkaupunkiseudun ulkohiihtokausi alkaa näillä näkymin viikonloppuna. Sekä Oittaalta että Hakunilasta kerrotaan, että lunta tykitetään nyt yötä päivää. Myös Paloheinässä aloitettiin lumetustyöt eilen illalla.

– Oittaalla päästäneen hiihtämään jo lauantaiaamuna. Vaikka on ollut huono pakkastilanne, niin kylmää on ollut useamman päivän ja lunta on saatu tehtyä. Sellainen 700 metrin latu voidaan avata, arvioi Espoon ulkoilupäällikkö Petri Forsman.

Myös Hakunilaan valmistuu liikuntapaikkamestari Juha Savolaisen arvion mukaan viikonlopuksi noin puolen kilometrin latu.

Paloheinän liikuntapaikkamestari Mircos Kienanen on vielä varovainen arvioissaan siitä, milloin Helsingissä pääsee hiihtämään.

– Hyvällä tuurilla jo viikonloppuna, mutta todennäköisesti ensi viikon alussa, hän sanoo.

Kienanen kehottaa hiihdon harrastajia pysymään pois laduntekijöiden tieltä ja seuraamaan tilannetta reaaliaikaisesti päivittyvästä ulkoliikunta.fi-sivustolta (siirryt toiseen palveluun).

– Keväällä koronavirus sulki ladut Oittaalla, mutta tällä hetkellä pandemian aiheuttamia rajoituksia ei ole tiedossa, kertoo Espoon ulkoliikuntapäällikkö Forsman.

Lue seuraavaksi