1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Soiten infektioylilääkäri: Koronan leviämisen perustasolle ei vielä palata, vaikka isoja tautiryppäitä ei viime päivinä ole ilmaantunut

Soiten alueella ei keskiviikkona ole todettu uusia tartuntoja. Lähialueilla tilanne on kuitenkin huolestuttava.

koronavirus
näytteenotto covid19 porvoo
Soiten alueella ei uusia tartuntoja ole ilmaantunut, mutta Suomessa on keskiviikkona todettu 370 uutta koronatartuntaa. Lisäksi edeltävältä viikolta raportoidaan takautuvasti 470 tartuntaa.Markku Rantala / Yle

Soiten alueella ei keskiviikkona ole kirjattu yhtään uutta koronatapausta. Epidemian alusta laskien alueella on todettu kaikkiaan 146 tartuntaa.

Viime päivinä tapauksia on tullut tipoittain, mutta kahden viikon jaksolla kuitenkin 21 ja ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on 27. Soiten alueen kaikki tautitapaukset on jäljitetty. Tehdyistä testeistä 0,5% on ollut positiivisia.

Infektioylilääkäri Marko Rahkonen muistuttaa, että vaikka epidemian rauhoittumisesta alueella on merkkejä, tilanne on edelleen muutosherkkä.

Tautitapausten ilmaantuvuuden pitäisi laskea nykyisestä sekä lähialueiden tilanteen rauhoittua, että Soiten alueella voitaisiin palata kiihtymisvaiheesta koronan perustasolle, selventää Rahkonen.

Viimeisimmät tartunnat ovat tulleet pääasiassa perhepiiristä, työpaikoilta ja harrastuksista. Rahkonen toivoo, että edelleen jaksettaisiin huolehtia käsihygieniasta sekä turvaväleistä ja käyttää kasvomaskia. Oireisena töihin menoa pitää välttää ja sen sijaan hakeutua herkästi koronatestiin.

Viimeksi kuluvan viikon tiistaina Kokkolassa havaittiin joukkoaltistuminen, kun yliopistokeskus Chydeniuksen opettajankoulutuslaitoksen opiskelijalla todettiin koronavirus.

Yliopistokeskus Chydeniuksessa Kokkolassa on todettu koronavirustartunta

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Keski-Pohjanmaalla: Soite jatkaa epidemian perustasolla, tartuntojen määrä lisääntynyt

Lue seuraavaksi