1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. paikallismuseot

Taidemuseo ja kaupunginmuseo ottivat käyttöön yhteisen vuosikortin Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan museoiden vuosikortti ei kilpaile valtakunnallisen museokortin kanssa, muistuttaa kaupunginmuseon amanuenssi Antti Krapu.

paikallismuseot
Skogsterin talo Hämeenlinnan keskustassa
Uudella vuosikortilla pääsee käymään rajattomasti taidemuseon lisäksi Museo Skogsterissa.Antti Ruonaniemi / Yle

Hämeenlinna taidemuseo ja kaupunginmuseo ovat tällä viikolla tuoneet markkinoille yhteisen vuosikortin (siirryt toiseen palveluun). Sekä taidemuseolla että kaupunginmuseolla on ollut jo aiemmin käytössään omat kortit, mutta nyt kortit päätettiin yhdistää.

Uudella vuosikortilla pääsee käymään rajattomasti taidemuseon lisäksi Museo Skogsterissa, Palanderin talossa sekä Sibeliuksen syntymäkodissa. Vuosikortti on henkilökohtainen ja asiakas saa itse valita kortin voimaantulon päivämäärän.

Hämeenlinnan kaupunginmuseon amanuenssin Antti Krapun mukaan vuosikortti onkin suunnattu erityisesti paikallisten museonäyttelyiden suurkuluttajille.

– Vuoden alusta Museo Skogsterissa otetaan käyttöön pääsymaksu, joten kanta-asiakkaiden on edullisempaa käyttää vuosikorttia kuin maksaa joka kerta sisäänpääsymaksu.

Sen sijaan valtakunnallinen museokortti on kätevä heille, jotka pääsevät liikkumaan eri puolilla Suomea olevissa museokohteissa. Krapu muistuttaa, että Hämeenlinnan museoiden vuosikortti ei kilpaile museokortin kanssa. Museokortin kohteita on tällä hetkellä 316.

Hämeenlinnan pääkirjastosta sekä lähikirjastoista voi lainata kaupunginmuseon kortteja, joilla pääsee ilmaiseksi kaikkiin Hämeenlinnan kaupunginmuseon kohteisiin.

Lue seuraavaksi