1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kauhajoen Karhu (koripallo)

Karhu Basket saa oman kotiluolan Kauhajoelle – monitoimihallissa tilat 2300 katsojalle tai 3600 konserttivieraalle

Rakentamista varten on perustettu halliyhtiö. Asia on esillä kaupunginvaltuustossa 14. joulukuuta.

Kauhajoen Karhu (koripallo)
Havainnekuva Kauhajoelle suunniteltavasta KB-hallista
Havainnekuva suunnitellusta hallista, johon tulisi katsomopaikkoja pelitilanteessa: 2300 ja konserttitilanteessa katsomossa 1900 sekä kentälle 1700.Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen / KB Areena Kauhajoki Oy

Kauhajoelle aletaan rakentaa uutta urheilutilaa, KB Areenaa.

Karhu Basket julkisti tänään torstaina suunnitelmat uuden monitoimitilan eli seuran kotiluolan rakentamiseksi. Kyseessä on seurassa pitkään esillä ollut haave uudesta urheiluhallista kaupunkiin, kertoo Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala.

– Ollaan suuri käyttäjä ja on oltu liikuntasalissa. Toiminnan eteenpäin viemiseksi olemme nähneet että oma halli olisi tarpeen, Ojala sanoo.

Ojalan mukaan hallia kaavaillaan Kenttätien ja Rahikkatien väliin. Tontille on olemassa jo kaava.

Halliyhtiö KB Areena Kauhajoki Oy on perustettu 27. marraskuuta.

Halliyhtiö on allekirjoittanut tontista vuokrasopimuksen kaupungin kanssa allekirjoitettu ja ensi maanantaina 14.12. asia on käsiteltävänä kaupunginvaltuustossa.

– Hankkeen suunnittelu on aloitettu jo vuosi sitten. Ensimmäisiä mielikuvia, että tämmöinen tehdään oli viime keväänä ja nyt ollaan siinä vaiheessa, että lähellä ollaan, että tämä toteutuu.

Havainnekuva Kauhajoelle suunniteltavasta KB-hallista
Halliyhtiön toiveissa on, että rakentaminen saataisiin alulle kesällä 2021 ja valmista olisi siitä 1,5 vuoden kuluttua.Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen / KB Areena Kauhajoki Oy

Parin vuoden projekti

Ojalan mukaan Karhu Basket on hallin käyttäjä. Hallin rakennuttaa halliyhtiö ja hankkeessa on mukana seuran taustavoimia. Jatkossa on tarkoitus myydä vielä halliosakkeita.

Hallissa tulee sen valmistuessa olemaan valmiudet useiden urheilulajien harrastamiseen.

Halliyhtiön tiedotteen mukaan hankkeen kustannusarvio on 7-8 miljoonaa. Mukana on kaksi ankkurisijoittajaa, jotka ovat Isojoen Konehalli (IKH) ja Suotuuli Oy.

Pelitilanteessa katsomoon mahtuu kaavailujen mukaan 2300 katsojaa. Konserttitilanteessa paikkoja on katsomossa 1900 ja kentällä 1700.

Toiveissa on, että hallia päästäisiin rakentamaan kesällä 2021. Rakentamiseen on varattu noin 1,5 vuotta.

Lue seuraavaksi:

Puolustava mestari Karhu Basket aloitti kotiottelunsa voitolla – päävalmentaja löysi kauhajokisten pelistä vielä reilusti parannettavaa

Koripallomestaruus ratkesi trillerissä - Karhubasket juhlii ensimmäistä mestaruuttaan!

Lue seuraavaksi