1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kavallus

Hämeenlinnan ortodoksiseurakunnalta kavaltaneen tuomio aleni hovioikeudessa

Poliisitutkinta alkoi jo keväällä 2017.

kavallus
Oikeuden istunto Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa
Turun hovioikeus alensi vankeustuomiota, mutta ei muuttanut muilta osin Kanta-Hämeen käräjäoikeuden tuomiolauselmaa. Kuva käräjäoikeuden käsittelystä 5. maaliskuuta 2019.Ville Välimäki / Yle

Hämeenlinnan ortodoksiselta seurakunnalta varoja anastaneen naisen vankeustuomio törkeästä kavalluksesta aleni kuudella kuukaudella Turun hovioikeudessa. Se tuomitsi ehdottoman vankeusrangaistuksen kestoksi kaksi vuotta kaksi kuukautta.

Seurakuntasihteerinä työskennellyt nainen oli ottanut ilman seurakunnan lupaa töihin kaksi henkilöä ja maksanut näille palkkaa. Suurin osa varoista päätyi kuitenkin naisen omaan käyttöön. Hänen pitää palauttaa seurakunnalle lähes 380 000 euroa.

Naisen omaisuutta on otettu vakuustakavarikkoon 350 000 euron arvosta. Ratkaisuun voi hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Rahojen katoaminen poliisitutkintaan kolme vuotta sitten

Yle Hämeenlinna uutisoi keväällä 2017, että Hämeenlinnan ortodoksisessa seurakunnassa oli tapahtunut huomattava taloudellinen kavallus. Pankin suorittamassa sisäisessä valvonnassa oli tullut esiin perusteettomia tilisiirtoja.

Seurakunnan varoja oli kadonnut vajaan vuoden aikana noin 200 000 euroa. Ortodoksisen seurakunnan tiedotteen mukaan silloin ei vielä ollut tiedossa, paljonko rahaa oli kaikkiaan hävinnyt. Seurakunta antoi asian poliisin tutkittavaksi.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus käsitteli kavallusta maaliskuussa 2019.

Lue seuraavaksi