Hyppää sisältöön

Rovaniemen sivistyslautakunta päätti Häkinvaaran monitoimitalon sijainnista

Sijoituspaikkapäätöksen jälkeen hanke siirtyy Tilajaoston vastuulle. Seuraava vaihe on hankesuunnitelman laatiminen ja kaavoituksen aloittaminen.

Rovaniemen sivistyslautakunta on torstain kokouksessaan päättänyt Häkinvaaran monitoimitalon rakentamisesta Valajaskoskentien läheisyyteen.

– Alakemijoen palveluverkkoselvityksessä tämä vaihtoehto sai eniten kannatusta. Sijainti palvelee Rautiosaaren ja Hirvaan asukkaita hyvin. Suunniteltu rakennuspaikka on kaupungin omistamalla maalla, kertoo Rovaniemen sivistystoimen hallintopäällikkö Risto Varis.

Paikasta päätettiin esityksen mukaisesti sellaisilla lisäyksillä, että prosessissa tulee huomioida asukkaiden osallisuus jatkossa ja tontin riittävyys myös tulevaisuuden tarpeisiin.

Monitoimitalo tullaan mitoittamaan noin 150 - 180 oppilaalle ja kuusiryhmäiselle päiväkodille, joka käsittää noin 120 lasta), yhteensä siis noin 300 lapselle. Luku tarkentuu hankkeen edetessä.

– Kustannukset olisivat alustavan arvion perusteella 11 - 13 miljoonaa euroa, mutta kohteessa voi tulla kyseeseen myös vuokramalli, jolloin kulut kohdistuvat käyttötalouteen.

Sijoituspaikkapäätöksen jälkeen hanke siirtyy Tilajaoston vastuulle. Seuraava vaihe on hankesuunnitelman laatiminen ja kaavoituksen aloittaminen.

Alustavan aikataulun mukaan monitoimitalon on määrä valmistua vuonna 2023, mutta Variksen mukaan tämä tarkentuu hankkeen edetessä.

.
.