1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. virustaudit

Kainuussa joulua suositellaan viettämään omassa kuplassa, rauhallisesta koronatilanteesta huolimatta kiihtymisvaara on olemassa

Kainuun sote: kokoontumiset sukulaisten ja ystävien kesken on syytä jättää tuonnemmaksi.

virustaudit
Joulukoristeita kaupan hyllyllä
Perheen kanssa autolla mökille siirtyminen ja ulkoharrastukset eivät lisää riskiä. Kuvituskuva.Antti Ullakko / Yle

Kainuun koronatilanne on jatkunut rauhallisena. Uusia tartuntoja ei ole ilmaantunut. Silti Kainuun sotesta toivotaan, ettei nyt riehaannuta vaan jatketaan maltillista tekemistä.

Koronaviruksen siirtyminen tartuntaryppäinä alueelta toiselle tarkoittaa merkittävää riskiä epidemian uudelleen kiihtymiseksi myös Kainuussa.

Sote suosittelee joulun ja uuden vuoden viettoa vain oman lähiperheen parissa. Perheen kanssa autolla mökille siirtyminen ja ulkoharrastustukset eivät lisää riskiä, mutta kokoontumiset sukulaisten ja ystävien kesken on syytä jättää tuonnemmaksi.

Matkailuun liittyen turvallisena esimerkkinä Kainuussa voidaan pitää Vuokatin urheilijakuplaa. Vaikka siellä on tartuntoja löytynyt saapuneilta urheilijoilta, on jatkotartunnoilta vältytty.

Terveysturvallisuuden toimenpiteet vaikuttavat yhteiskuntaan monin tavoin, erityisesti talouselämään. Ravintola-, matkailu- ja palvelualan yritysten tilanne on yleisesti vaikea.

– Joulukauppa ja matkailu ovat erittäin tärkeitä elinkeinoelämälle. Toivomme tietysti mahdollisimman nopeaa tilanteen normalisoitumista, mutta tänä vuonna on toimittava turvallisuus edellä, korostaa pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi