Hyppää sisältöön

Itä-Suomen hallinto-oikeus: Ruokolahden kunta ei tehnyt virhettä avatessaan kunnanjohtajan viran uudelleen haettavaksi

Ruokolahden kunnanjohtajaksi aiemmin valitun Anu Sepposen valitus valintaprosessistaan on ratkaistu nyt osittain. Itä-Suomen hallinto-oikeuden mukaan Ruokolahden kunta sai avata kunnanjohtajan viran uudelleen haettavaksi.

Itä-Suomen hallinto-oikeus teki ratkaisunsa Ruokoahden kunnan hyväksi Anu Sepposen valituksessa, jossa hän piti virheellisenä kunnanjohtajan viran uudelleen avaamista. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Ruokolahden kunta on saanut Itä-Suomen hallinto-oikeudelta vapauttavan päätöksen osasta Anu Sepposen tekemää valitusta.

Itä-Suomen hallinto-oikeuden mukaan Ruokolahden kunta ei menetellyt virheellisesti, kun se avasi kunnanjohtajan viran uudelleen haettavaksi.

Päätöksestä ei voi valittaa.

Hallinto-oikeus antoi tässä vaiheessa päätöksen kunnanjohtajan viran uudelleen avaamisesta. Päätökset Sepposen tekemästä valituksesta johtajasopimukseensa liittyen se antaa myöhemmin.

Anu Sepponen valitti Ruokolahden kunnanvaltuuston päätöksestä liittyen johtajasopimukseensa sekä lokakuun päätökseen, jossa todettiin, että kunnanjohtajan valintapäätös on rauennut ja virka julistetaan uudestaan haettavaksi. Valituksen perusteet liittyivät palkasta ja työehdoista sopimiseen.

Kunnanjohtajasopimuksesta käydyt neuvottelut ajautuivat umpikujaan

Anu Sepponen valittiin Ruokolahden kunnanjohtajaksi elokuun lopussa.

Valinnan jälkeen Sepposen ja kunnan välille syntyi kuitenkin erimielisyyksiä kunnanjohtajasopimuksesta. Neuvottelut ajautuivat umpikujaan, kun Ruokolahden kunnanvaltuusto heikensi kunnanhallituksen jo kertaalleen Sepposelle tarjoamaa sopimusta.

Sepposen mielestä kunnanvaltuuston päätös johtajasopimuksesta on lainvastainen, koska osapuolten välillä ei ole käyty lainmukaisia johtajasopimusneuvotteluja.

Lopulta Sepponen kieltäytyi ottamasta pestiä vastaan ehdoilla, jotka hänelle tarjottiin.

Kunnanvaltuusto päätti lokakuussa, että Sepposen valinta on rauennut ja laittoi kunnanjohtajan paikan uudelleen hakuun.