1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Ylioppilaskunta kavahtaa kolmen kampuksen mallia Oulussa ja haluaa terävöittää Raksilaan muuton suunnittelua ja viestintää

Opiskelijayhteisön mukaan viestinnästä voi syntyä kuva, että yliopistoa oltaisiin pirstaloimassa ympäri kaupunkia.

Oulu
Oulun Yliopisto
Jos Oulun yliopisto muuttaa Raksilaan, niin toiminnot jakautuvat vääjäämättä joksikin aikaa kolmelle kampukselle.Paulus Markkula / Yle

Oulun ylioppilaskunta on huolissaan mahdollisesta kolmen kampuksen mallista. Toimintoja ei tulisi hajauttaa kuin väliaikaisesti ja mahdollisimman lyhyeksi aikaa kolmeen paikkaan eli Linnanmaalle, Raksilaan ja yliopistollisen sairaalan alueelle Kontinkankaalle.

Opiskelijayhteisön mukaan suunnittelun ja viestinnän lähtökohtana tulee selkeästi olla, että miten kaikki Linnanmaan toiminnot saadaan siirrettyä Raksilan keskustakampukselle.

Ylioppilaskunta moittii yliopiston viestintää, jossa sen mukaan on keskitytty liiaksi vain keskustakampuksen ensimmäiseen vaiheeseen ja toiminnan jatkamiseen myös Linnanmaalla. Lisäksi viestinnästä on voinut syntyä vaikutelma, että yliopistoa oltaisiin pirstaloimassa eri puolille kaupunkia.

Yliopiston mukaan keskustelu on tervetullutta, mutta toteaa vastauksessaan, että vuokrasopimukset Linnanmaalla ulottuvat vuoteen 2040. Sinne asti ulottuvia tilatarpeita on vaikea arvioida, minkä takia nyt on tärkeää suunnitella ja viestiä tämän vuosikymmenen hankkeista.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi