Hyppää sisältöön

Salpausselän kisat kilpaillaan suunnitellusti tammikuun lopussa, mutta ilman yleisöä

Salppuri oy:n puheenjohtaja Martti Lipponen uskoo kisojen tulevaisuuteen, vaikka lipputuloja ei tänä vuonna tulisi.

Viime vuonna Salppurin kisat vetivät hyvin yleisöä. Kuva: Lauri Rautavuori / Yle

Salpausselän kisat järjestetään Lahdessa tammikuussa 22.-24. Hiihtoliiton ja Lahden Hiihtoseuran tuore yhteisyritys Salppuri oy on päättänyt, ettei kilpailuihin kuitenkaan avata yleisölipunmyyntiä epidemiatilanteen vuoksi. Päätökseen päädyttiin terveysviranomaisten ja aluehallintoviraston rajoitusten ja suositusten ohjaamana.

– Tämä oli vaikea ja helppo päätös. Kun katsoimme taloudellisia ja terveydellisiä seikkoja, päätös syntyi yksimielisesti, kertoo Salppuri oy:n puheenjohtaja Martti Lipponen

Tilannetta kuitenkin seurataan ja suunnitelmaa ollaan organisaatiossa valmiita muuttamaan, jos epidemiatilanne hellittää. Lipponen ei osaa sanoa, kuinka myöhään lipunmyynti on vielä mahdollista toteuttaa. Vaikka liput tulisivat sittenkin myyntiin, todennäköisesti katsomoja ei myytäisi täyteen, sillä myynnissä täytyisi ottaa huomioon sen hetken rajoitukset.

Lipponen arvelee, että kisakatsomoon järjestetään jonkinlainen VIP-osasto, mutta ei osaa kertoa asiasta vielä enempää. Alkuperäisten VIP-lippujen myynti aloitettiin pari viikkoa sitten, ja lipun ostaneita kehotetaan ottamaan yhteyttä lipunmyyntiin.

Yleisön rajaaminen aiheuttaa yritykselle taloudellisia haasteita, mutta Lipponen uskoo kisojen tulevaisuuteen, vaikka lipputuloja ei tänä vuonna tulisi.

Lipposen mukaan Salppuri oy tulee saamaan korvauksia Hiihtoliitolta ja Lahden Hiihtoseuralta. Yritys uskoo saavansa myös valtiolta tapahtumatuotannoille suunnattuja tukia ja apua olympiakomitealta. Jos yleisöä ei ole, rahaa ei myöskään mene esimerkiksi yleisön palveluihin ja katsomon järjestämiseen.

Tulevatko kilpailijat paikalle?

Kansainvälinen Hiihtoliitto FIS on siirtänyt maailmancupin tapahtumia, mutta Salppurin kisat ovat pysyneet kalenterissa alkuperäisellä paikalla.

Koronaepidemiatilanteen vuoksi osa maajoukkueista on välttänyt matkustamista ja kilpailemista maailmancupissa. Salpausselän kisojen organisaatio on saanut vahvistuksen Norjan ja Ruotsin osallistumisesta tammikuun kisoihin, mikäli tilanne ei muutu.