1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. henkirikokset

Oikeus: 16-vuotias surmasi miehen Tampereella

Nelikymppinen mies surmattiin Tampereella kesällä ja toinen nelikymppinen mies sai vakavia vammoja.

16-vuotias vangittiin taposta ja tapon yrityksestä kesällä. Arkistokuva. Kuva: Marko Melto / Yle

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut välituomion asiassa, jossa tekoaikaan 16-vuotiasta poikaa syytettiin taposta. Nelikymppinen mies surmattiin Tampereella kesällä ja toinen nelikymppinen mies sai vakavia vammoja.

Henkirikos herätti paljon huomiota, koska sitä seurasi suuri poliisioperaatio.

Oikeuden mukaan nuori on syyllistynyt niihin menettelyihin, joista syyttäjä on hänelle vaatinut rangaistusta.

Poikaa syytettiin nuorena henkilönä tehdystä taposta sekä tapon yrityksestä tai vaihtoehtoisesti törkeästä pahoinpitelystä nuorena henkilönä.

Poika kiisti syytteen taposta. Hänen mukaansa teko oli vahinko, ja hän kertoo puolustaneensa itseään väkivaltatilanteessa. Syytetty myös kertoo antaneensa uhrille ensiapua ja hakeneensa apua. Huumeet liittyvät tapaukseen.

Oikeuden mukaan näytön perusteella ei voida päätyä johtopäätökseen, että 16-vuotias olisi toiminut hätävarjelutilanteessa tai että kysymys olisi hätävarjelun liioittelusta.

Pirkanmaan käräjäoikeuden perjantaina antama tuomio on välituomio, eikä siinä oteta vielä kantaa rangaistuksen pituuteen. Tuomio rangaistuksista tulee sen jälkeen kun mielentilatutkimus on valmistunut.

Syyttäjä on vaatinut nuorelle ehdotonta vankeusrangaistusta. Poika on ollut vangittu kesästä lähtien. Hänelle ei löydy Pirkanmaan käräjäoikeudesta vanhoja tuomioita.

Lue lisää:

Alaikäistä poikaa syytetään taposta Tampereella, kiistää syytteen