Hyppää sisältöön

Turussa otetaan käyttöön läpiajoa estävät pollarit – Piispankadulle ja lähialueelle maksullinen pysäköinti

Itäiselle Rantakadulle tulevat ajonestopollarit estävät tarpeettoman läpiajon, vain bussit pääsevät läpi.

Piispankadun parkkipaikat muuttuvat maanantaina maksullisiksi. Arkistokuva. Kuva: Peter Petrelius / Yle

Turun keskusta-alueen eri osissa otetaan käyttöön maanantaina 14. joulukuuta toimenpiteitä, joilla on vaikutusta liikenteeseen, kertoo Turun kaupunki tiedotteessaan.

Pysäköinti Piispankadulla ja sen lähikaduilla muuttuu maksulliseksi. Itäisellä Rantakadulla otetaan käyttöön ajonestopollarit, jotka estävät kielletyn läpiajoliikenteen Unioninkadulla.

Pysäköinti Piispankadulla ja sen lähikaduilla muuttuu maksulliseksi pääosin arkisin kello 9–18 ja maksu on 0,60 €/h.

Kerttulinkadun, Hämeenkadun ja Henrikinkadun välisellä osuudella sekä Henrikinkadun eteläpäässä noudatetaan kuitenkin keskusta-alueen maksullisuusaikaa, joka on arkisin kello 9–18 ja lauantaisin kello 9–15. Näillä alueilla maksu on 1,5 €/h.

Alueen asukkaat voivat hankkia käyttöönsä maksullisen asukaspysäköintiluvan.

Alueella on sijoitettu uusia pysäköinnin maksuautomaatteja, jotka otetaan käyttöön maanantaipäivän kuluessa.

Itäisen Rantakadun ajonestopollarit

Itäiselle Rantakadulle on asennettu ajonestopollarit, joiden avulla estetään kielletty läpiajoliikenne Unioninkadun ja Itäisen Rantakadun välillä.

Unioninkadun keskustan puoleinen osuus on joukkoliikennekatu, ja läpiajokielto on jo aikaisemmin toteutettu liikennemerkein.

Kielto ei ole kuitenkaan kaupungin mukaan toteutunut toivotulla tavalla, joten paikalle on asennettu pollarit, jotka mahdollistavat joukkoliikenteen mutta estävät muun läpiajon.

Pyörä- ja kävely-yhteydet säilyvät käytössä entiseen tapaan. Henkilöautoliikenne Unioninkadulle on mahdollista Stålarminkadun kautta.

Pollarit laskeutuvat automaattisesti alas linja-auton lähestyessä ja nousevat takaisin ylös, kun linja-auto on ohittanut kohdan.

Lasku- ja nousuvaiheessa pollarit varoittavat punaisella vilkkuvalla valolla. Pyöräilijöitä kehotetaan varovaisuuteen pollareiden ollessa alhaalla, sillä ne nousevat maasta melko nopeasti ylös. Läpiajokielto moottoriajoneuvoille on voimassa, vaikka pollarit ovat ala-asennossa.