Hyppää sisältöön

Nämä asiat tiedetään teinipojan murhasta Koskelassa: 16-vuotiaiden epäiltyjen kuulusteluja jatketaan, poliisi tiedottaa asiasta maanantaina

Murha tapahtui viime perjantaina, pojan ruumis löydettiin maanantaina.

Paikalle on tuotu muun muassa hautakynttilöitä Kuva: Petteri Bülow / Yle

Kuluneella viikolla on uutisoitu laajasti Helsingin Koskelassa tapahtuneesta nuoren pojan murhasta, josta epäillään kolmea 16-vuotiasta poikaa. Asiasta tekee poikkeuksellisen sen, että alaikäisten tekemät henkirikokset ovat harvinaisia Suomessa.

Poliisi jatkaa epäiltyjen kuulusteluja, mutta ei tänään perjantaina kertonut asiasta juuri mitään – seuraavan kerran asiasta tiedotetaan tulevana maanantaina. Poliisi pyytää edelleen lisätietoja ihmisiltä, jotka ovat kenties nähneet pojat tai joilla on lisätietoja tapahtumista.

Tämän tiedämme nyt tapahtuneesta

1) Epäillyt tekijät sekä uhri

Murhasta epäillään kolmea 16-vuotiasta poikaa, jotka vangittiin eilen torstaina Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä. Poliisi otti heidät kiinni maanantaina. Ainakin yhden murhasta epäillyn vanhempi oli ottanut yhteyttä poliisiin.

Poliisin mukaan rikosnimikkeenä on murha teon poikkeuksellisen raakuuden vuoksi. Syytteen nostamisen määräajaksi määrättiin perjantai 5. helmikuuta.

Rikoksen uhri oli myös 16-vuotias poika, ja osalliset tunsivat toisensa entuudestaan. Pojat olivat viettäneet yhden epäillyn syntymäpäiviä ja nauttineet alkoholia. Muiden päihteiden käytöstä ei ole tietoa.

Murhasta epäillyt eivät ole ennestään poliisille tuttuja. Kaikilla heillä on opiskelupaikka, ja epäiltyjen nimien perusteella he ovat suomalaistaustaisia. Kaikki kolme ovat syntyneet vuonna 2004.

2) Tekopaikka, -tapa ja -aika

Teko on tapahtunut poliisin mukaan perjantai-iltana 4.12. Koskelan sairaalan lähistöllä, mutta uhri on löydetty samasta paikasta vasta maanantaina 7.12. Töihin saapuneet rakennusmiehet löysivät ruumiin Koskelantien varrella olevan työmaan takaa nurmikolta.

– Tietojemme mukaan ruumista ei oltu piilotettu mitenkään. En ota kantaa siihen, onko ruumista teon jälkeen siirretty, kertoi aiemmin tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitokselta.

Yle puhui keskiviikkona ruumiin löytäneiden rakennusmiesten kanssa. He olivat tulleet töihin hieman seitsemän jälkeen aamulla ja löytäneet ruumiin noin kahdeksan aikaan lavan vierestä nurmikolta. Ruumis oli toisen löytäjän mukaan alasti.

Paikka sijaitsee Koskelan sairaala-alueella, jonne rakennetaan parhaillaan useita uusia kerrostaloja. Paikkaa ympäröivät rakennusaidat, mutta sinne pääsee kävelemään vapaasti. Se on päiväkodin leikkipuiston välittömässä läheisyydessä.

Poliisin epäilyn mukaan kaikki kolme epäiltyä ovat kohdistaneet uhriin ainakin jonkinlaista väkivaltaa.

Forssin mukaan väkivalta on kestänyt kymmeniä minuutteja, ja teon aikana on liikuttu alueella jonkin verran. Kaikki kolme epäiltyä ovat poistuneet samaan aikaan jättäen uhrin paikalle. Poliisin mukaan oletettavasti epäillyt ovat olleet tietoisia uhrin tilasta.

3) Motiivi

Motiivi ei ole vielä tiedossa.

– Motiivia teolle ei ole. Olemme jututtaneet poikia ja heidän vanhempiaan, mutta mitään tietoa ei ole siitä, miksi näin kävi, Forss sanoi keskiviikkona.

4) Paikalle sattunut nainen

Kuulusteluissa on käynyt ilmi, että perjantaina paikalle sattunut nainen olisi huutanut pojille jotain teon jossain vaiheessa. Poliisi kertoi eilen, että nainen on ollut yhteydessä heihin.

Lue myös:

.
.