1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopio

Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskukseen tulee muutoksia kustannusten pienentämiseksi – rakentamisen toivotaan alkavan ensi vuoden aikana

Luolaston liikuntatilat palvelevat valmistuttuaan tuhansia kuopiolaisia. Peliareena palvelee etenkin lentopalloa ja salibandya.

Neulamäen luolaston vanha kallioväestösuoja. Arkistokuva. Kuva: Sakari Partanen / Yle

Kuopion kaupunki on tarkentamassa Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskuksen suunnitelmia.

Puolustusvoimien käytössä aiemmin olleeseen Neulamäen luolastoon on suunniteltu tapahtuma-areenaa etenkin lentopallolle ja salibandylle.

Suunnitelmassa on 2500 katsomopaikkaa ja sama määrä sopii sisään erilaisissa muissa tapahtumissa. Lisäksi on suunnitteilla tilaa esimerkiksi budolajeille ja ryhmäliikuntaan sekä kuntosali.

Kaupunki pyysi jo viime elokuussa urakkatarjouksia Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskuksen rakentamisesta. Kaikki tarjoukset kuitenkin ylittivät hankkeen kokonaisbudjetin, 35,5 miljoonaa euroa.

Nyt suunnittelussa on mietitty ratkaisuja kustannuksien pienentämiseksi niin, että tilojen toiminnallisuus ei kuitenkaan kärsi.

Rakentaminen vauhtiin mahdollisesti ensi vuonna

Suunnitelmissa on, että rakennustöihin päästäisiin jo ensi keväänä tai viimeistään kesän aikana.

Urakkakilpailutus on tarkoitus tehdä alkuvuoden aikana ja tavoitteena on saada Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus valmiiksi syksyllä 2023. Luolastot tarjoavat myös väestösuojatilat alueen tuleville asukkaille.

Suunnitelmissa on, että arkisin päiväaikaan liikuntatiloja käyttää Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon koulutuskuntayhtymä.

Myös alueelle kaavailtu alakoulu voisi hyödyntää luolastoon rakennettavia liikuntapaikkoja.

Lue lisää:

Neulamäen luolastohanketta ollaan keskeyttämässä: kaikki urakkatarjoukset liian kalliita

Neulamäen luolastosuunnitelmat tarkentuivat – tilojen neliömäärä ja hinta-arvio kasvoivat

Neulamäen luolastojen suunnitelmat julki: 20 miljoonan euron tapahtuma- ja liikuntakeskus