1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Turku seuraa muita kaupunkeja ja siirtää oppilaita etäopetukseen – uudenvuodenaaton ilotulitus perutaan

Turun kaupunginosissa aletaan jakaa maskeja.

Turku
Koululainen tietokoneella.
Turussa siirrytään asteittain etäopetukseen ennen joululomaa. Kuvituskuva.Mikko Ahmajärvi / Yle

4–9-luokkalaiset peruskoululaiset siirretään Turussa etäopetukseen 16. joulukuuta alkaen loppulukukaudeksi.

– Koronatilanteen edelleen heikentyessä hyvin huolestuttavaksi, Turku siirtää peruskoululaiset etäkouluun loppulukukaudeksi. On tärkeää käyttää nyt kaikki kaupungin käytössä olevat keinot koronan taltuttamiseksi, sanoo Turun sivistystoimialan johtaja Timo Jalonen kaupungin tiedotteessa.

Etäopetukseen eivät siirry erityisen tuen oppilaat ja valmistavan opetukset oppilaat, jotka jatkavat lähiopetuksessa. Samoin lähiopetuksessa jatkavat esiopetus ja vuosiluokat 1–3.

Osa kouluista etäopetukseen jo maanantaina

Lausteen, Nummenpakan, Turun normaalikoulun, S:t Olofsskolanin, Varissuon ja Vasaramäen koulut siirtyvät etäopetukseen tartuntaketjujen selvittämiseksi ja opetuksen turvaamiseksi maanantaista 14. joulukuuta alkaen aina syyslukukauden loppuun asti.

Katariinan koulun Urheilupuiston toimipiste on kokonaisuudessaan etäopetuksessa vain maanantain 14. joulukuuta.

Etäopetukseen siirtyvät maanantaina:

  • Varissuon ja Lausteen koulujen vuosiluokat 4–6, pienluokat jatkavat lähiopetuksessa.
  • Turun normaalikoulun ja Nummenpakan koulujen vuosiluokat 4–9, pienluokat jatkavat lähiopetuksessa
  • S:t Olofsskolanin ja Vasaramäen koulujen vuosiluokat 7–9, pienluokat jatkavat lähiopetuksessa.

Etäopetuksen aikana noudatetaan lukujärjestystä ja myös kouluruokailu on järjestetty etäopetuksessa oleville oppilaille. Etäopetusjärjestelyistä tiedotetaan Wilman välityksellä. Kouluterveydenhuolto toimii 18.12. asti supistetusti.

Vuosi vaihtuu ilman raketteja

Turun kaupunki peruuttaa myös uudenvuodenaaton ilotulituksen.

– Ilotulituksen peruuttaminen on välttämätöntä tässä tilanteessa. Perinteinen juhla on joka vuosi kerännyt tuhansia ihmisiä Aurajokivarteen, eikä sitä luonnollisesti haluta tässä koronatilanteessa, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Ensi viikolla Turun nuorisopalvelut ja Valo-Valmennusyhdistys jalkautuvat jakamaan kuntalaisille maskeja. Maskeja jaetaan Varissuon, Lausteen ja Skanssin sekä Pansio-Pernon alueella. Etsivät nuorisotyöntekijät jakavat maskeja 2–3 päivänä viikossa näillä näkymin jouluun asti.

Maskeja jaetaan kaikille niitä haluaville. Samalla kerrotaan maskinkäytöstä ja sen tärkeydestä. Lisäksi etsivän nuorisotyön kumppanit Valo-Valmennusyhdistys ja A-klinikka tehostavat some -viestintää koronaan liittyvistä turvallisuusasioista.

Lue seuraavaksi