1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rakennuspalo

Ullakkopalo Riihimäen keskustassa vaurioitti pahasti kerrostaloa – asukkaat evakuoitiin

Pelastuslaitos sai hälytyksen Hämeenkadulle puoli neljän aikaan perjantaina iltapäivällä.

Rakennuspalo
Pelastuslaitoksen kalustoa Riihimäellä palopaikalla
Savua tupruaa kerrostalon katonrajasta. Sammutustyöt jatkunevat vielä myöhään iltaan.

Perjantaina alkuillasta Riihimäellä kerrostalossa syttynyt ullakkopalo on sammutettu, mutta paikalla jatkuu jälkivartiointi läpi yön, kertoo Kanta-Hämeen pelastuslaitos.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Hämeenkadun ja Keskuskadun risteyksessä sijaitsevalle Puputin kulman talolle iltapäivällä puoli neljän aikaan.

Paikalla oli runsaasti pelastuslaitoksen kalustoa, myös Keski-Uudeltamaalta. Noin puolet Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen resursseista oli sidottu paikalle.

Yle Hämeenlinnan toimittaja Lauri Rautavuori kertoi paikan päältä ennen kello 18:aa, että liekkejä ei ulos asti näkynyt. Poliisi ohjasi liikennettä paikalla.

Päivystävä pelastuspäällikköPetri Talikka kertoi, että hälytys tuli huoneistopalona, joka saatiin sammumaan kohtuullisen nopeasti. Palo ehti kuitenkin levitä ullakkotiloihin.

– Kyllä siitä alkuperäisestä syttymäpaikasta on levitty jo jonkun matkaa. Lähitaloja ohjeistetaan sammuttamaan ilmastointeja, sanoi Talikka alkuillasta.

Talo evakuoitiin asukkaista, joille järjestettiin tilapäismajoitus

Talikka toivoi, ettei paikalle tulisi katsojia altistamaan itseään savulle ja mahdollisesti haittaamaan pelastustöitä.

Pelastuslaitoksen kalustoa Riihimäellä palopaikalla
Poliisi ohjaa liikennettä palopaikalla.Lauri Rautavuori / Yle

Puputin talo on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Funkistyylin kivitalossa on sekä asuin- että liiketilaa.

Lue seuraavaksi