Hyppää sisältöön

Terveystalo veti pois valituksensa markkinaoikeudesta - Harjun Terveys oy toimittaa vuoden vaihteen jälkeen Päijät-Hämeen sote-palveluja

Kun Suomen Terveystalo Oy valitti hankintapäätöksestä markkinaoikeuteen, jouduttiin sote-keskuspalvelujen jatkuvuus turvaamaan väliaikaisella hankinnalla.

Hyvinvointiyhtymä on valmistellut hankintaa Lahden, Iitin ja Kärkölän 131 000 asukkaan sote-palvelujen tuottamisesta vuodenvaihteen jälkeen Kuva: Meeri Niinistö / Yle

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän yhteisyrityshankinnasta valittanut Suomen Terveystalo Oy on vetänyt pois markkinaoikeuteen elokuussa jättämänsä valituksen. Yhtymä antaa vastineen hallinto-oikeudessa olevaan hankintaprosessia koskevaan valitukseen vielä ennen joulua. .

Terveystalo sanoo päätyneensä oikeusprosessin lopettamiseen kokonaisharkinnan perusteella.

- Julkisen sektorin hoitovelka on mittava ja hoitojonot kestämättömän pitkät. On tärkeää, että terveydenhuollon palveluntuottajien huomio keskittyy kansalaisten hoitamiseen. Vedimme valituksen pois sen vuoksi, että olemme oikeusprosessin kautta saaneet PHHYKYltä riittävät vastaukset meitä askarruttaneisiin kysymyksiin, toteaa Terveystalon julkisten palvelujen johtaja Mikko Tainio.

- Vaikka pidämme valitustamme edelleen aiheellisena, haluamme nyt keskittyä omaan toimintaamme asiakkaidemme ja yhteiskunnan hyväksi pitkällisen juridisen prosessin sijaan, toteaa Mikko Tainio

Hyvinvointiyhtymä on valmistellut hankintaa Lahden, Iitin ja Kärkölän 131 000 asukkaan sote-palvelujen tuottamisesta vuodenvaihteen jälkeen, kun palveluiden nykyiset ulkoistussopimukset päättyvät joulukuun lopussa.

Hyvinvointiyhtymän yhtymäkokous päätti 7. elokuuta yhteisyrityksen perustamisesta Mehiläisen kanssa sekä palvelujen hankinnasta perustettavalta yhteisyritykseltä. Hankinnasta käytiin tiukka kamppailu Mehiläisen ja Terveystalon välillä.

Kun Suomen Terveystalo Oy valitti hankintapäätöksestä markkinaoikeuteen, jouduttiin sote-keskuspalvelujen jatkuvuus turvaamaan väliaikaisella hankinnalla.

– Valituksen pois vetäminen vahvistaa käsitystämme siitä, että hankinta oli onnistuneesti toteutettu. Se on yhteisyrityksen toiminnan käynnistämisen näkökulmasta merkittävä päätös ja arvostan sitä. On hienoa, että pääsemme etenemään väestön kannalta hyvin merkittävien palveluiden kehittämisessä, kommentoi ostopalvelujohtaja Ismo Rautiainen hyvinvointiyhtymästä.

.
.