1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisitutkinta

Kulttuuritalo Anniksen työsuhteen purkamiseen liittyvä esitutkinta on päättynyt

Törkeää kunnianloukkausta, virka-aseman väärinkäyttöä ja kiskonnantapaista työsyrjintää ei ole poliisin mukaan tapahtunut.

poliisitutkinta
Laajakuva kulttuuritalo Anniksesta Porissa.
Ainakin osa kulttuuritalon epäselvyyksistä on nyt poliisin osalta käsitelty.Heta Harju / Yle

Lounais-Suomen poliisi on päättänyt kulttuuritalo Annikseen liittyvän esitutkinnan, joka koskee muun muassa työsuhteen purkamismenettelyä.

Tutkittavia rikosnimikkeitä oli kolme: törkeä kunnianloukkaus, törkeä virka-aseman väärinkäyttäminen ja kiskonnantapainen työsyrjintä. Poliisi on päättänyt kaikkien kolmen tutkinnan ei rikosta -päätöksellä.

Poliisi tutkii tänään julkaistun tiedotteen mukaan edelleen Anniksen kavallusepäilyyn liittyvää virkarikosasiaa. Siinä selvitetään, onko joku kaupungin työntekijöistä rikkonut virkavelvollisuuttaan, kun Anniksen rahankäytön seuranta on pettänyt.

Kulttuuritaloon liittyvä tutkintavyyhti sai alkunsa, kun Porin kaupunginhallitus teki taloudellisista epäselvyyksistä tutkintapyynnön. Epäilynä oli, että tapahtumien yhteydessä kulttuuritalossa kulki rahaa ohi muutaman tuhannen euron käteiskassan.

Kerroimme lokakuussa, että Satakunnan Kansa uutisoi osan Annikseen liittyvistä esitutkinnoista päättyneen jo alkuvuodesta.

Kulttuuritalon entinen pitkäaikainen työntekijä teki omat tutkintapyyntönsä tuon päätöksen jälkeen. Nämä poliisi ilmoitti tänään saaneensa päätökseen.

Jäljellä on siis enää virkavelvollisuuden rikkomiseen liittyvä tutkinta. Siitä odotetaan päätöstä näillä näkymin helmikuussa.

Lue seuraavaksi