1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joulukuuset

Kuusen voi hakea luvan kanssa jouluksi viidellä eurolla valtion mailta – lupien myynti ollut vielä maltillista

Metsähallituksen joulukuusiluvalla pohjoisessa Suomessa asuvat henkilöt voivat hankkia joulukuusen valtion mailta viidellä eurolla.

Vuosittain joulukuusilupia myydään 1000 - 2000 kappaletta. Kuva: Saara Hirvonen / Yle

Metsähallituksen joulukuusilupien myynti on ollut melko maltillista. Tänä vuonna lupia on myyty Eräluvat-verkkokaupan kautta reilut 600 kappaletta ja Tiedekeskus Pilkkeessä Rovaniemellä noin 200 kappaletta.

– Emme odota mitään suurta joulukuusilupien ostoryntäystä tänäkään vuonna, mutta hiljattain Eräluvat-puhelinsovellukseen lisätty joulukuusiluvan ostomahdollisuus voi helpottaa luvan ostoa ja siten lisätä myyntimääriä jonkin verran, Metsähallituksesta kerrotaan.

Vuosittain lupia myydään 1000 - 2000 kappaletta. Kiintiötä joulukuusiluville ei ole.

– Joulukuusilupa on tärkeä niille, joilla ei ole mahdollisuutta hakea joulukuusta omasta metsästä tai ostaa sitä muualta, Metsähallituksesta kerrotaan.

Metsähallituksen joulukuusiluvalla pohjoisessa Suomessa asuvat henkilöt voivat hankkia joulukuusen valtion mailta viidellä eurolla. Lupa on tarkoitettu perhekohtaiseksi: yksi ostaja voi ostaa luvat korkeintaan viiden joulukuusen hankintaan. Isompien kuusimäärien tarpeessa pitää asiasta neuvotella erikseen paikallisen Metsähallitus Metsätalous Oy:n suunnittelijan kanssa.