1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pirkanmaa

Tällainen on koronatilanne Pirkanmaalla: 19 uutta koronatartuntaa, moni aloittaa etäopetuksessa, näissä kunnissa tapauksia paljon

Viime viikolla kerrottiin yhteensä 185 uudesta koronatartunnasta, eivätkä luvut ole rajoituksista huolimatta taittuneet.

Pirkanmaa
TAYSin sairaalarakennus Tampereella joulukuussa 2020.
Pirkanmaan pandeamityöryhmä linjaa tiistaina, tarvitaanko uusia rajoituksia. Miikka Varila / Yle

Pirkanmaalla kerrottiin maanantaina 19 uudesta koronavirustartunnasta. Yhteensä todettuja tartuntoja on nyt 1 607.

Fimlab tutki sunnuntaina alueelta 1 350 koronanäytettä.

Viime viikolla kerrottiin yhteensä 185 uudesta koronatartunnasta, eivätkä luvut ole rajoituksista huolimatta taittuneet.

Eniten tartuntoja on Tampereella ja ympäristökunnissa. Asukaslukuun suhteutettuna etenkin Pirkkalassa ja Lempäälässä tartuntoja on nyt paljon.

Lempäälässä suuri joukko oppilaita ja opiskelijoita siirtyi maanantaina etäopetukseen.

Lempäälän kunnan vakavan koronatautitilanteen vuoksi on kunnan koronavalmiusryhmä päättänyt varotoimenpiteenä siirtää vuosiluokat 5-9 ja Lempäälän lukion etäopetukseen.

Valkeakoskella on joulukuussa varmistettu 30 tartuntaa. IImaantuvuusluvuksi muutettuna se tarkoittaa 150 tartuntaa 100 000 asukasta kohti, melkein kolme kertaa Pirkanmaan keskiarvo.

Yhteensä koko epidemian aikana Valkeakoskella on todettu 55 koronavirustartuntaa. Roukon yhtenäiskoulun 7.-9. luokkalaiset siirrettiin loppuvuodeksi etäopetukseen jo viikko sitten. Suurin osa tartunnoista on aikuisilla.

Tartunnat on saatu niin perhepiirissä, työpaikoilla, vapaa-ajan vietossa kuin yksityistilaisuuksissakin. Osa tartuntojen lähteistä on jäänyt epäselviksi, eli ne on todennäköisesti saatu päivittäisessä elämässä tuntemattomilta henkilöiltä.

Punkalaitumen päiväkoti puolestaan suljetaan tartuntojen takia. Henkilökunta ja hoitolapset joutuvat karanteeniin. Keskuskoulu, yläkoulu ja lukio siirtyvät etäopetukseen. Punkalaitumen Pohjoisseudun koulu ja perhepäivähoito toimii toistaiseksi normaalisti.

TAYSin erityisvastuualueella on koronan takia sairaalahoidossa 51 potilasta, joista yksi on teholla. Kuolleita alueella on tullut koronan takia yhteensä 23.

Näissä Pirkanmaan kunnissa tartuntoja on eniten, tapausmäärät lihavoituina:

938 Tampere

103 Lempäälä

89 Nokia

88 Pirkkala

73 Ylöjärvi

61 Kangasala

55 Valkeakoski

49 Parkano.

Lue seuraavaksi