1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rakennuspalo

Pelastuspäällikkö Riihimäen Puputin kulman tulipalosta: "Kyllä siellä iso urakka on, jos se kokonaisuudessaan käyttöön halutaan palauttaa"

Viikonlopun aikana kerrostalopaloa tutkivat poliisin tekninen tutkinta ja pelastuslaitoksen palotutkinta.

Rakennuspalo
Pelastuslaitos sammuttaa tulipaloa Riihimäen keskustassa.
Huoneistopalo levisi kerrostalon ullakkorakenteisiin Riihimäellä. Pelastuslaitos sammutti haastavaa paloa puoleen yöhön asti. Kuvaus, editointi: Yleisön kuva / Sampo Manninen

Riihimäen keskustassa perjantaina tapahtuneen kerrostalopalon tutkintaa jatketaan vielä maanantaina.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Petri Talikka kertoo, että viikonlopun aikana Puputin kulman palanutta taloa tutkivat poliisin tekninen tutkinta ja pelastuslaitoksen palotutkinta.

– Alustavia arvioita on olemassa, mutta niistä sitten lisää kun asiat varmistuvat. Siellä on poliisinkin tutkinta vielä kesken, niin parempi kun pidättäydytään tässä vaiheessa siinä tiedossa, että tutkinta on käynnissä, kertoo Talikka.

Edessä pitkä tutkinta

Tulipalo sai alkunsa ylimmän kerroksen huoneistopalosta, josta se levisi ullakolle. Asunnon kärsimiä vahinkoja kartoitettiin viikonlopun aikana tarkemmin sekä pelastuslaitoksen että ulkopuolisen arvioijan toimesta. Talikka avaa arviota rakennuksen tulevaisuudesta vielä varovaisesti.

– Kyllä siellä iso urakka on, jos se kokonaisuudessaan käyttöön halutaan palauttaa. Siitäkin on vielä vähän ennenaikasta tehdä tarkempaa arviota, ennen kuin on päästy kunnolla tutkimaan.

Viikonlopun aikana tutkittiin lähinnä sitä, aiheutuuko palaneesta rakennuksesta vaaraa vieressä kulkijoille.

– Kyllä siinä oma aikansa vielä menee, että voidaan tarkentaa, että mitä kiinteistölle jatkossa tulee tapahtumaan tai miten sitä on mahdollista korjata.

Etenkin rakennuksen kulmaosan huoneistot kärsivät vesivahinkoja jokaisessa kerroksessa.

Tulipalo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Asukkaille on järjestetty hätämajoitus hotellista.

Lue myös:

Video: Toistakymmentä ihmistä joutui jättämään kotinsa, kun arvokkaan talon ylin kerros paloi asuinkelvottomaksi Riihimäen keskustassa

Lue seuraavaksi