1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Varkaus

Varkauden uudeksi kaupunginjohtajaksi on valittu Joonas Hänninen

Varkauden kaupunginvaltuuston kokouksessa uudeksi sosiaali- ja terveysjohtajaksi valittiin tamperelainen Soile Merilä.

Varkaus
Joroisten kunnanjohtaja Joonas Hänninen.
Lapista kuusi vuotta sitten Joroisiin muuttanut Joonas Hänninen kokee savolaisuuden olevan henkinen tila olipa sitten Etelä-Savossa tai Pohjois-Savossa. Esa Huuhko / Yle

Varkauden uudeksi kaupunginjohtajaksi on valittu Joonas Hänninen. Hän työskentelee tällä hetkellä Joroisten kunnanjohtajana.

Valinta tehtiin kaupunginvaltuuston ylimääräisessä kokouksessa virkavaalilla. Ehdokkaita oli kaksi. Toinen ehdokas oli Honeywellin paikallisjohtajana Varkaudessa työskentelevä Tommi Taskinen.

Hänninen voitti virkavaalin äänin 30-13. Hän kommentoi tuoreeltaan olevansa tyytyväinen valintaan ja myös saamaansa äänimäärään.

– Olen otettu, että näin paljon sain kannatusta, iloitsee puhelimitse tavoitettu Hänninen pian äänestyksen jälkeen.

Hänninen kertoo siirtyvänsä luottavaisin mielin Varkauden kaupunginjohtajaksi.

– Olen työskennellyt tällä alueella viimeiset kuusi vuotta ja tunnen seudun ja kunnat hyvin. Hyvässä yhteistyössä pystymme tekemään tarvittavia uudistuksia ja muutoksia siten, että Varkaudella on erittäin valoisa tulevaisuus, uskoo Hänninen.

Varkauden kaupunginjohtajan hän aikoo edistää Keski-Savon yhtenäisyyttä ja on myös tärkeää, että Varkauden kaupunki on johtoa myöten mukana alueellisissa valmisteluissa.

Hänninen siirtyy aluksi Varkauden apulaiskaupunginjohtajaksi ensi vuoden aikana.

Nykyinen kaupunginjohtaja Hannu Tsupari jää eläkkeelle vuoden 2022 alussa.

Kaikkiaan Varkauden kaupunginjohtajan paikkaan oli 12 hakijaa. Heistä kuusi kutsuttiin haastatteluun ja kolme lähetettiin henkilöarviointiin.

Varkauden valtuusto päätti maanantaina myös uudesta sosiaali- ja terveysjohtajasta. Valinta tehtiin virkavaalina ja äänestyksen voitti tamperelainen terveystieteiden maisteri Soile Merilä. Hän oli myös valintaa valmistelleen työryhmän esitys valittavaksi.

Kaupunginhallitus päätti kuitenkin esittää valtuustolle, että valtuusto suorittaa virkavaalin kaikkien haastatteluun kutsuttujen hakijoiden välillä, joita oli seitsemän.

Lue lisää:

Varkauden kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan sekä terveysjohtajan

Varkauden kaupunginjohtajan paikka kiinnostaa – virkaan tullut 12 hakemusta

Lue seuraavaksi