1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. päivähoito

Lapset noudattavat mallikkaasti koronaohjeita päiväkodissa

Suurimmat koronan vuoksi tulleet muutokset ovat johtaneet esimerkiksi kajaanilaisessa Kivassa Paikassa yhteisten tapahtumien peruuntumisiin.

päivähoito
lapset leikkii metsässä ulkotarha
Päiväkodeissa noudatetaan kuntakohtaisia pelisääntöjä, näihin kuuluu Kajaanissa muun muassa kasvomaskien käyttö sisätiloissa. Kuvituskuva.Ville Viitamäki / Yle

Voit kuunnella tämän jutun myös koneäänen lukemana. Koneääni lukee osan Ylen verkkojutuista 14.–18.12.2020. Kerro mielipiteesi koneäänen ja audiouutisten toiminnasta täällä (siirryt toiseen palveluun) ja lue lisää kokeilusta tästä.

Tämä audio on puhesyntetisaattorin tekemä, ja se perustuu Ylen verkkopalvelussa julkaistuun artikkeliin.

Korona on muuttanut päiväkotien toimintaa vain hieman. Päiväkodeissa noudatetaan kuntakohtaisia pelisääntöjä, näihin kuuluu Kajaanissa muun muassa kasvomaskien käyttö sisätiloissa.

Suurimmat muutokset kohdistuvat ryhmäytymisiin sekä yhteisten tapahtumien peruuntumisiin, kertovat yksityisen Kiva Paikka päiväkodin yrittäjät Sari Räty ja Teresa Tuikka.

– Pääsääntöisesti toimitaan omissa ryhmissä, eikä järjestetä yhteisiä koko talon tapahtumia. Juhlat ovat jääneet koko vuodelta väliin. Ei ole ollut vanhempainiltoja. Lisäksi retkeilemme vain lähiympäristöstämme.

Osassa päiväkoteja lapset tuodaan ja haetaan pihalta. Kuulumiset vanhempien kanssa vaihdetaan esimerkiksi sähköisesti tai puhelimitse.

Korona näkyy lasten arjessa päiväkodeissa, lapset muun muassa muistuttavat toisiaan käsien pesemisestä.

– Välillä tuntuu noudattavat paremmin ohjeita, kun me aikuiset. Pesisivät jatkuvasti käsiään ja yskivät hihaan hienosti. Ovat nokkelia, sanoo lapsensa hoidosta hakenut Tuomo Laukkanen.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi