1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisi

Poliisi: Oulun Tuiran ja Limingan lauantaiset väkivallanteot poikkeuksellisia – mies hyökkäsi kirveellä kolmen tuntemattoman kimppuun

1980-luvulla syntynyttä miestä epäillään kolmesta tapon yrityksestä.

Lauantaisten väkivallantekojen motiivi ei ole tiedossa, sillä epäiltyä tekijää ei ole päästy kuulemaan. Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Voit kuunnella tämän jutun myös koneäänen lukemana. Koneääni lukee osan Ylen verkkojutuista 14.–18.12.2020. Kerro mielipiteesi koneäänen ja audiouutisten toiminnasta täällä (siirryt toiseen palveluun) ja lue lisää kokeilusta tästä.

Tämä audio on puhesyntetisaattorin tekemä, ja se perustuu Ylen verkkopalvelussa julkaistuun artikkeliin.

Poliisi selvittelee viime lauantaina 12. joulukuuta tapahtuneita väkivallantekoja Oulun Tuirassa ja Limingassa.

1980-luvulla syntynyttä miestä epäillään kolmesta tapon yrityksestä.

Epäilty hyökkäsi lauantaiaamun ja aamupäivän aikana kolmeen otteeseen kirveen kanssa täysin itselleen tuntemattomien ihmisten kimppuun Tuiran Koskitiellä sekä Limingassa. Ensimmäisellä kerralla uhri sai torjutuksi lyönnin. Toisen iskun uhri sen sijaan loukkaantui vakavasti. Kolmannelle uhrille aiheutui sairaalahoitoa vaatinut vamma.

Poliisi julkaisi lauantaina valvontakameran tallennekuvia epäillystä tekijästä hänen tunnistamiseksi ja tavoittamiseksi, sekä varoitti henkilön olevan arvaamaton.

Poliisi otti epäillyn kiinni Limingassa tapahtuneen hyökkäyksen jälkeen.

Lisäksi miehen epäillään vahingoittaneen Limingassa useita autoja ja rikkoneen asuntojen ikkunoita.

Oulun poliisin rikoskomisario Antti Palokangas luonnehtii tapausta poikkeukselliseksi sivullisiin kohdistetun väkivallan vuoksi. Poliisilla ei ole tietoa teon motiiveista, sillä miestä ei ole päästy vielä kuulemaan.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.