1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. nykytaide

Rauman Lönnströmin museoiden johtoon Silja Lehtonen – "On hienoa tulla vetämään seinättömän museon nykytaiteen hankkeita"

Lehtonen on vastannut ennen Raumalle siirtymistään Turun Aboa Vetus & Ars Nova -museon nykytaiteen näyttelyistä.

nykytaide
Rauman Lönnströmin museoiden johtaja Silja Lehtonen.
Lönnströmin museoiden uusi johtaja Silja Lehtonen. Jari Nieminen

Filosofian maisteri Silja Lehtonen on nimitetty Rauman Lönnströmin museoiden johtajaksi 11.1. 2021 alkaen.

Lehtonen työskentelee tällä hetkellä Turussa sijaitsevan Aboa Vetus & Ars Nova -museon nykytaiteen näyttelyistä vastaavana amanuenssina. Hänellä on pitkä kokemus museotyöstä ja taiteen parissa työskentelystä.

Hän seuraa Lönnströmin museoiden johdossa Elina Alkiota.

Lönnströmin taidemuseo on vuodesta 2016 lähtien toteuttanut nykytaiteen projekteja tiiviissä yhteistyössä taiteilijan tai taiteilijaryhmän kanssa. Kotimuseo esittelee raumalaisen tehtailijapariskunnan edustuskotia ja taidekokoelmaa.

– On hienoa tulla vetämään seinättömän museon nykytaiteen hankkeita, jotka voivat tavoittaa yleisöä paikallisesti, valtakunnallisesti ja myös kansainvälisesti, Silja Lehtonen toteaa museon tiedotteessa.

– Silja Lehtonen on pitkään nykytaiteen parissa työskennellyt kuvataiteen ja museontyön asiantuntija. Museot saavat johtajakseen henkilön, joka tuntee nykytaidekenttää ja on perehtynyt myös kansainväliseen näyttely-, viestintä- ja suhdetyöhön, perustelee valintaa tiedotteessa säätiön hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja FM Teea Hyytiä.

Lönnströmin museoita ylläpitävä säätiö on perustettu teollisuusneuvos Teresia Lönnströmin testamenttimääräyksen mukaisesti vuonna 1987. Säätiön tarkoituksena on kuvataiteen edistäminen.

Kuuntele täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Lue lisää:

Lönnströmin taidemuseon uusi nykytaideprojekti: Nastja Rönkkö tekee selviytymisoppaan maailmanlopun lapselle – "Haluamme museona osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun"

Lue seuraavaksi