1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntapolitiikka

Kokoomuksen ryhmästä erotettu Sara Seppänen liittyi perussuomalaisten valtuustoryhmään Rovaniemellä – haluaa kannattaa perussuomalaisten arvoja

Seppänen on todennäköisesti perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaana, arvioi Kalervo Björkbacka.

kuntapolitiikka
Kuntavaaliehdokas Sara Tuisku (kok.) kuvassa oikealla, kampanjoi Rovaniemen Lordin aukiolla 8. huhtikuuta 2017.
Sara Seppänen (ent. Tuisku) kampanjoi keväällä 2017 kokoomuksen kuntavaaliehdokkaana.Perttu Ruokangas / Yle

Rovaniemeläinen kuntapoliitikko Sara Seppänen (ent. Tuisku) on liittynyt perussuomalaisten valtuustoryhmään Rovaniemen kaupunginvaltuustossa. Asian vahvistaa Rovaniemen Perussuomalaiset -yhdistyksen puheenjohtaja ja perussuomalaisten kuntapäättäjä Kalervo Björkbacka (ps.).

– Kävin Saran kanssa keskustelun jo silloin, kun hänet erotettiin kokoomuksen valtuustoryhmästä [...]. Itse katson perussuomalaisena tulevaisuutta yli kuntavaalien ja Saralla on siinä tietysti myös rooli, Björkbacka viestittää.

Björcbacka pitää Seppäsen kuntavaaliehdokkuutta perussuomalaisten listalla todennäköisenä, vaikka siitä ei olekaan vielä päätetty.

Seppänen erotettiin kokoomuksen valtuustoryhmästä keväällä 2019. Taustalla oli vakavia erimielisyyksiä kokoomuksen kuntapäättäjien välillä. Tämän jälkeen Seppänen jatkoi sitoutumattomana kaupunginvaltuutettuna eikä kuulunut mihinkään valtuustoryhmään.

Seppänen haluaa kannattaa perussuomalaiset arvoja

Seppänen ei vastannut Ylen soittopyyntöihin tai viesteihin, mutta kommentoi asiaa Facebook-sivullaan.

– Perussuomalaisten arvot isänmaallisuus, rehellisyys ja asioiden katsominen realistisesti ovat arvoja joita haluan kannattaa. Perussuomalaiset ovat erittäin hyvin puolustaneet suomalaisen yrittäjän, työntekijän ja ihan suomalaisen ihmisen asiaa, hän kirjoittaa.

Seppäsen koko Facebook-kirjoituksen voit lukea täältä (siirryt toiseen palveluun).

Viime toukokuussa perussuomalaisten Rovaniemen valtuustoryhmä kasvoi yhdellä, kun Matti Henttunen loikkasi ryhmään kokoomuksesta.

Perussuomalaisten ryhmä on Rovaniemellä nyt viisihenkinen. Björkbacka kertoo, että kaikki nykyiset valtuutetut ovat ehdolla ja varavaltuutetuista muut paitsi yksi.

– Meitä [ehdokkaita] on yli 40, joten se on ennätys meidän historiassa.

Seppäsen perussuomalaisten ryhmään liittymisestä kertoi ensimmäisenä Lapin Kansa (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi