Hyppää sisältöön

Oripään vauvasurman tekijälle 8,5 vuoden tuomio – taustalla muitakin lapseen kohdistuneita laiminlyöntejä

Tyttövauva kuoli kallonmurtumiin ja verenvuotoon.

Laajan kokaiinijutun 12 syytetylle luettiin tuomiot Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Arkistokuva. Kuva: Ari Welling / Yle

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut Oripäässä neljän kuukauden ikäisen tyttövauvan surmanneen miehen kahdeksan vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangistukseen.

Käräjäoikeus antoi julkisen selosteen maanantaina.

Tuomio tuli taposta, pahoinpitelystä ja kahdesta erillisestä ampuma-aserikoksesta. Ampuma-aserikokset eivät liity lapsen surmaan.

Tuomittu oli lapsen isä. Miehelle esitutkinnan aikana tehdyn mielentilatutkimuksen mukaan hän oli tekoaikana syyntakeinen.

Syytetty myönsi lyöneensä sylissään ollutta lasta kahdella kädellä. Hän oli vienyt lapsen sen jälkeen nukkumaan ja huomannut tämän myöhemmin hengittävän katkonaisesti. Paikalle hälytetty ensihoitohenkilöstö totesi lapsen kuolleeksi.

Mies oli aiemmin huhtikuussa pahoinpidellyt lasta pitämällä tätä tiukasti kiinni. Lapsella todettiin kuolemansyyntutkinnassa molemminpuoliset kylkiluun murtumat.

Lisäksi lapsi oli surmaa edeltäneenä päivänä tippunut sohvalta maassa olleiden puisten lelujen päälle ja loukannut päänsä. Mies ei ollut vienyt lasta lääkäriin, vaikka oli ilmaissut huolensa lapsen kunnosta.

Vastaaja tuomittiin lisäksi korvaamaan erilaisia korvauksia rikoksen uhrin äidille ja valtiolle.

Surma tapahtui Oripäässä 9. toukokuuta tänä vuonna.

Aiheesta aiemmin:

Oripään vauvasurmasta epäillylle miehelle syyte taposta

Nelikuukautisen vauvan taposta epäilty isä mielentilatutkimukseen

Oripääläinen mies vangittu vauvansa taposta todennäköisin syin epäiltynä

Tyttövauva kuoli Oripäässä – poliisi tutkii asiaa tappona